glasul-hd.ro Web analytics


EvenimentInfracționalitate

Nouă metodă de escrocat. „Premii de fidelitate” contra unor sume de bani

Polițiștii hunedoreni încearcă să pună mână pe un escorc care s-a dat drept directorul unei companii de telefonie și a reușit să pună mâna pe toate economiile unui hunedorean. Acesta i-a spus bărbatului că a câștigat un premiu de fidelitate, dar, ca să poată intra în posesia lui, trebuie să pună într-un cont o sumă de bani.

Omul care a picat în plasa escrocului este din orașul Aninoasa și are 57 de ani. Ieri dimineață, în jurul orei 10:30, a fost contactat telefonic de o persoană necunoscută care s-a recomandat a directorul unei companii de telefonie şi care i-a făcut cunoscut faptul că a câștigat un premiu de fidelitate în valoare de 3.000 de euro şi o tabletă, însă pentru a intra în posesia „premiului”, acesta i-a spus că trebuie să depună 1.630 lei într-un cont bancar.

„Bărbatul a depus suma solicitată în contul indicat de apelant prin intermediul unui serviciu de transfer bancar, însă ulterior a fost anunțat că s-a produs o greşeală și că, de fapt, a câștigat 10.000 euro, dar pentru a intra în posesia banilor trebuie plătită o diferență de 4.000 de lei. Şi de această dată, bărbatul a transferat suma solicitată prin intermediul aceluiaşi serviciu. După ce a depus şi a doua sumă de bani, apelantul i-a spus bărbatului din Aninoasa să aștepte să îi fie virat premiul, după care şi-a deconectat postul telefonic şi nu a mai putut fi contactat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, comisarul Bogdan Nițu.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune și efectuează cercetări pentru a identifica prezumtivul autor al faptei și pentru a recupera prejudiciul.

Back to top button
Close
Close