glasul-hd.ro Web analytics


EvenimentInfracționalitate

Descinderi la „peștii” din județul Hunedoara. Ofițerii de la crimă organizată au destructurat o rețea de proxenetism, care acționa în patru județe

Ofițerii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara au efectuat, miercuri dimineață, împreună cu procurorii DIICOT Hunedoara, cinci percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Tinerele care se prostituau erau mutate dintr-un apartament într-altul, și erau supravegheate în permanență, fiind obligate să predea membrilor grupării toți banii după ce își vindeau trupul.

Potrivit anchetatorilor, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că de la începutul anului  2017, un număr de trei suspecţi au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism, la acest grup infracţional aderând şi un alt suspect.

„S-a reţinut că liderul grupului infracţional, prin activitatea desfăşurată, a coordonat acţiunile celorlalţi membri ai grupului, în sensul că îi însărcina pe suspecţi cu supravegherea tinerelor, le indica magazinele de unde să  cumpere mâncare pentru a fi mai ieftin, se preocupa de închirierea de apartamente, de transportul dintr-o locaţie în alta precum şi racolarea de clienţi prin promovarea pe site-uri de publicitate a unor anunţuri cu oferte sexuale”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că membrii grupului au închiriat diferite apartamente pe raza judeţelor Hunedoara, Alba, Vâlcea şi Caraş-Severin, de regulă pe numele persoanelor de sex feminin, pentru a nu se atrage atenţia asupra acestora  şi pentru a nu se putea stabili o legătură între suspecţi şi persoanele vătămate, dar şi în funcţie de „veniturile” pe care acestea le obţineau (respectiv, dacă o perioadă erau mai puţini clienţi), acestea erau mutate într-o altă localitate).

Suspecții sunt din județul Hunedoara

Membrii grupului, care sunt din județul Hunedoara, foloseau un limbaj codat, respectiv: apartamentele în care se practica prostituţia erau denumite „sală de forţă” sau „seră”, persoanele de sex feminin care se prostituau erau  numite „antrenori” sau „muncitori”, atribuindu-li-se totodată nume de bărbaţi. Cu toate acestea, ofițerii SCCO Hunedoara au reușit să destructureze gruparea.

„Până în prezent au fost identificate un număr de 5 locaţii, în municipiul Deva, unde persoanele de sex feminin practicau relaţii sexuale contra cost, un apartament în municipiul Alba-Iulia, două apartamente în municipiul Reşiţa şi o locaţie în Râmnicu-Vâlcea. Suspecţii au fost conduşi sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara pentru audieri și dispunerea măsurilor legale”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Back to top button
Close
Close