glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Ministrul Transporturilor a anunțat când se va deschide Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat vineri, la Deva, că lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, între localităţile Ilia şi nodul rutier de la Holdea, ar putea fi deschis traficului peste aproximativ două săptămâni, în condiţiile în care expertiza comandată de CNAIR se apropie de finalizare, informează agerpres.ro.

În august anul acesta, CNAIR a recepționat Lotul IV al autostrăzii Lugoj – Deva (între Șoimuș și Ilia) și a reziliat contractul pentru Lotul 3, motivând că au fost constatate numeroase probleme la lucrările executate pe acest tronson.

Constructorul spaniol Comsa, liderul asocierii care a executat lucrările la Lotul 3, l-a acuzat pe ministrul Transporturilor că a reziliat contractul într-un mod abuziv. Constructorul a anunțat după reziliere că ia în calcul „foarte serios” să facă plângeri penale și să acționeze statul român în judecată. Între timp au început și procesele.

Asociația Pro Infrastructură (API), cea mai importantă organizație nonprofit din România care monitorizează proiectele majore de infrastructură de transport, a întocmit o petiție online către premierul Viorica Dăncilă prin care solicită deschiderea “fără nicio altă amânare” a circulației pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva (Ilia – Holdea).

Reprezentanții API susțin că orice întârziere în deschiderea circulației pe acest lot este un abuz grav care va duce la pierderea de vieți omenești și îi semnalează șefului Executivului că există în acest moment 21 de kilometri de autostradă pe care se poate circula de mai bine de o lună.

Tags