glasul-hd.ro Web analytics


Administrație

Miercuri, 6 noiembrie, a fost turnat primul strat de asfalt pe DJ 709F spre masivul Parâng.

Primul strat de asfalt pe DJ 709F

Miercuri, 6 noiembrie, a fost turnat primul strat de asfalt pe DJ 709F, drum modernizat de Consiliul Județean Hunedoara.

„Este un drum care s-a gândit a fi o investiție care să revigoreze turismul în Valea Jiului și iată că există perspectivele certe ca la anul să fie gata. Avem aproximativ 6 kilometri de structuri stabilizatoare, formate din gabioane și structuri betonate. Este o realizare tehnică deosebită, pentru care merită felicitați toți cei care s-au implicat în realizarea acestui obiectiv”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

„S-au asfaltat astăzi primii 300 de metri, dar avem promisiunea de la constructor că vor fi asfaltați cel puțin 2 km până vine zăpada. Felicit constructorul pentru că ceea ce a promis s-a ținut de cuvânt și sperăm că, până la începutul lunii decembrie, să putem monta și acele două tuneluri”, a declarat Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.

Sectorul care este modernizat are o lungime de 3,725 km. Lățimea părții carosabile este de 4 m. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podețe, 2.211 ml de ziduri de sprijin din beton și ciment, 1.249 ml de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 ml de parapete de siguranță.

Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanțare obținută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.
Consiliul Județean Hunedoara va continua modernizarea și pe sectorul de 2 km, până la pilonul 17, din fonduri proprii.

Back to top button
Close
Close