glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Micuțul Matei Cazu a fost acceptat în AMERICA pentru OPERAȚIE LA COLOANĂ

Matei Cazu s-a născut cu dublă circulara de cordon, a suferit o hipoxie și o hemoragie craniană. Pe lângă primul diagnostic : Tetrapareza mixta, Matei a fost diagnosticat și cu Sindromul Marshall, care se manifesta cu febra periodica la fiecare 21 de zile cât și strabism, pentru care a fost operat recent.

Șansa și salvarea lui Matei a venit din Spania, de la Spitalul Sant Joan de Deu Barcelona, unde au început investigațiile, iar părinții au fost nevoiți să se mute din Deva, la Barcelona pentru micuțul lor.

În paralel Matei are nevoie de Terapie ocupationala , Kinetoterapie, Fizioterapie și Hidrokinetoterapie , minim 2 ore pe zi, 5 zile pe săptămâna la un centru privat de recuperare – Institutul de neurologie Guttman.

Costurile se ridica la peste 1800 € /pe luna cu o ora de terapie pe zi, în fiecare zi, la care se adaugă costuri de chirie și cheltuieli în Barcelona.

Între timp, șansa la o viață normală a venit din America.

Matei a fost acceptat în AMERICA, unde are șansa să fie operat cu 98% de reușită.

Matei este un băiețel de 2 ani, diagnosticat la 9 luni cu Paralizie cerebrala, apoi diagnosticat cu Paralizie cerebrală – tetrapareză mixta iar acum la 2 anișori cu Paralizie cerebrala – Tetrapareză spastică. El face recuperare încă decând avea 3 luni, pentru că la naștere a suferit o hemoragie craniană /leziune cerebrală, însoțită de leucomalacie periventriculară, însă iată că după 2 ani , a primit o șansă să se facă bine, să devină un copil normal.

     În America este singurul spital din lume care face operația cu șansele de 98% de reușită, tot ce ne mai lipsește sunt 100.000 euro.

Operația se numește SDR- Selective Dorsal Rhizotomy, este o procedură neurochirurgicală care distruge selectiv rădăcinile nervoase problematice din măduva spinării.

Această intervenție este utilizată pentru ameliorarea simptomelor negative ale afecțiunilor neuromusculare, cum este în cazul lui Matei, diagnosticul de Paralizie cerebrala – Tetrapareza Spastică. Nervii spastici vor fi identificați și vor fi izolați și tăiați, reducând astfel spasticitatea in funcție de caz. In cazul lui Matei spasticitatea va putea fi redusă aproape de zero. Această operație nu doar că îl va ajuta să meargă independent, ci îi va reduce si durerile osoase, musculare, tendoane , dureri de coloană, strâmbarea oaselor …și cine știe prin câte ar mai trebui să trecă.

Matei este un copil foarte deștept, răspunde la toate comenzile, vorbește și se exprima în cel mai frumos mod posibil. Pe parte cognitivă e bine , el e afectat doar motoric iar acest lucru ne dă toată încrederea că el v-a fi un copil normal după această operație.

‼️Strigat pentru copilul meu‼️

❗️Fiul meu, Matei a fost acceptat în AMERICA pentru OPERAȚIE LA COLOANĂ. ❗️
Este singura lui șansa sa poată sa meargă independent, el fiind diagnosticat cu Tetrapareza spastica.
Costurile ajung la 100.000 €, bani pe care noi nu ii avem .
‼️Va rugam ajutați-ne sa mergem in AMERICA sa ii facem aceasta interventie
Pe parte cognitivă e bine , el e afectat doar motoric, Matei este un copil foarte deștept, răspunde la toate comenzile, vorbește și se exprima în cel mai frumos mod posibil. Pe parte cognitivă e bine , el e afectat doar motoric iar acest lucru ne dă toată încrederea că el v-a fi un copil normal după această operație.
Fără aceasta interventie Matei nu va putea merge , este singura lui șansa
Puteti dona in contul (mama):
Titular cont: Natasa Lucia Cazu
IBAN RON: RO05INGB0000999906297382
IBAN EURO: RO53INGB0000999912271136
Cod SWIFT/BIC
INGBROBU
Banca : INGB CENTRALA
Cei care doriți contract de sponsorizare Asociația Împreună pentru Bubu este alături de noi și ne oferă și contarct de sponsorizare.
Mulțumim pentru că ne sunteți alături,
Mama Natasa si taticul Calin
Back to top button