glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Meteorologii spun că iarna se întoarce. Cod galben, în județul Hunedoara, de precipitații abundente, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte

Meteorologii anunță că iarna se va întoarce, începând de miercuri seara și până vineri dimineața, la ora 10. Județul Hunedoara se va afla, de astăzi, de la ora 18, sub atenționare cod galben, de precipitaţii abundente, intensificări ale vântului, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile. Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) şi în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, 50…60 l/mp. La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În restul ţării va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova şi pe arii mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 50…60 km/h.

Tags
Back to top button
Close
Close