glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAnchetă

„Mereu aproape” de buzunarele nevestei. Antena 1 Deva, instrument de propagandă și pușculiță pentru familia Mărginean

Televiziunea familiei Mărginean nu este doar un instrument de propagandă pentru primarul Devei, ci și o pușculiță pentru sifonat banii din bugetul local. Societatea comercială Antena 1 Deva SRL a fost administrată oficial, până la data de 24 iunie 2014, de Gabriela Mărginean, soția primarului Devei. „Prima doamnă” a urbei de la poalele cetății conduce, „de facto”, și în momentul de față televiziunea familiei, chiar dacă, în acte, administrarea societății a fost transferată unui om de încredere.

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, fost președinte al PC Hunedoara, nu putea rămâne în afara structurii media a mentorului său, deținutul Dan Voiculescu. Astfel că, în momentul în care a ajuns primar, Mărginean deținea părți sociale la firma Antena 1 SRL Deva, care administrează postul de televiziune cu același nume, așa cum reiese din Declarația de Interese, depusă la preluarea mandatului.

Primarul împarte banii devenilor, cu firma soției

faximil 2 siteAdministratorul și directorul general al postului de televiziune Antena 1 Deva a fost, până în data de 24.06.2014, chiar soția edilului Petru Mărginean, așa cum reiese din actele eliberate de Oficiul Registrului Comerțului. Mai mult decât atât, chiar primarul Petru Mărginean confirmă acest lucru în declarația de avere depusă în 10 iunie 2015, unde Gabriela Mărginean apare ca beneficiară de venituri de la Antena 1 Deva, având calitate de director (faximil 2). În calitate de ordonator principal de credite în municipiul Deva, primarul Petru Mărginean nu a ezitat să dirijeze fonduri substanțiale spre firma administrată de Gabriela Mărginean, spălând banii prin diverse entități economice, aflate în subordinea Primăriei sau a unor firme de publicitate. În anul 2013, Serviciul Public de Administrarefaximil 3 bun Piețe, Târguri, Cantină, aflat în subordinea Primăriei Deva, și condus la vremea respectivă de colegul de partid (PC) al lui Petru Mărginean, și unul dintre apropiații săi, Marius Sanfirișca, actualmente lider al ALDE Hunedoara, a încheiat un contract în valoare de 40.000 de lei pentru servicii de publicitate (faximil 3). Practic, acești bani au ajuns în conturile firmei soției primarului Petru Mărginean, fără ca Serviciul din subordinea directă a edilului să organizeze o licitație sau, măcar, o selecție de oferte pentru stabilirea unui preț cât mai corect în raport cu serviciile oferite.

Banul public asigură profitul televiziunii de casă a lui Mărginean

Conform datelor contabile depuse la Direcția de Finanțe Publice Hunedoara, Antena 1 Deva SRL a încheiat anul 2011 cu o pierdere de 224.973 de lei (la o cifră de afaceri de 1.097.230 de lei). Imediat după ce soțul administratorului firmei a ajuns să conducă municipiul Deva, Antena 1 s-a redresat simțitor din punct de vedere economic. În anul 2014, firma controlată de consoarta primarului Devei a realizat un profit de 169.020 de lei (la o cifră de afaceri de 1.155.148 de lei). Și, nu este de mirare, atâta timp cât o mare parte din banii dedicați de Primăria Deva, pentru informarea publică a cetățenilor, au trecut prin conturile administrate de Gabriela Mărginean.  Conform rapoartelor de difuzare, depuse la Primăria Deva de firmele care intermediază serviciile de informare publică a  cetățenilor, instituția condusă de Petru Mărginean plătește în fiecare lună sume considerabile pentru promovarea activității edililor pe canalele TV, din județul Hunedoara. Banii publici nu ajung direct de la Primăria condusă de Mărginean la televiziunea pe care și în momentul de față o administrează, mascat, soția acestuia. Interfața pentru spălarea banilor este firma Contact Media SRL din Deva, controlată de soția unui fost director al Antenei 1 Deva, Lucian Morogan. În anul 2012, mai precis în data de 15 iunie, imediat după ce a ajuns pe scaunul de primar, Mărginean a alocat suma de 400.000 de lei firmei lui Morogan, pentru a fi plătită societății Antena 1 SRL, administrată la acea oră de soția edilului, Gabriela Mărginean. În anul următor, firma soției lui Mărginean primește, prin același indermediar, 530.000 de lei. Aceeași sumă, 530.000 de lei, o va primi și în anii care urmează. Practic, în timpul mandatului său, Mărginean a plătit prin firma Contact Media suma de 1.990.000 de lei (450.000 de euro) televiziunii care îl ridică în slăvi zi de zi și care a fost administrată până în anul 2014 real, și de atunci ascuns, de soția acestuia.

faximil 1 site

Tags