glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Maximizează șansele de reușită la pescuit – alege nada și momeala potrivită pentru partida ta!

Iubitorii pescuitului sportiv știu foarte bine cât de importantă este alegerea nadei și a momelii potrivite pentru a avea o partidă de pescuit extrem de productivă. Dacă ai folosit vreodată o nadă de pescuit pentru a prinde pește, știi deja cât de eficientă poate fi. Pentru cei care nu au făcut-o, o nadă de pescuit este un tip de momeală artificială folosită pentru a atrage peștii. Nadele vin în multe forme, dimensiuni și culori diferite, fiecare concepută pentru a atrage o gamă specifică de specii de pești.

         Desigur, ceea ce funcționează cu un pește nu va funcționa neapărat cu altul. Deci, de unde știi ce nadă de pescuit trebuie folosită?  Utilizarea unei nade de pescuit este cea mai comună alternativă la momeala vie. Vei descoperi în acest articol ce tipuri de nadă există și care sunt avantajele sau dezavantajele lor.

 Iată ce tipuri de nadă poți folosi pentru a-ți maximiza șansele de reușită în cadrul oricărei partide de pescuit

 În funcție de anotimp

         Nada este excelentă pentru pescuitul sportiv, care presupune prindere și eliberare, deoarece peștii sunt mai puțin probabil să înghită întregul cârlig. Există o mică diferență între nada utilizată în sezonul rece și cea folosită în sezonul cald: culoarea. Nada folosită iarna, spre, exemplu, este de culoare mai închisă. Cu toate acestea există și specificații mai concrete. Luând exemplul crapului, acesta are nevoie de o nadă mai proteică primăvara, așa că se va amesteca aceasta cu semințe de floarea-soarelui și cânepă, porumb și grâu.

 În funcție de tipul de apă în care pescuiești

         Este foarte important să știi cum să prepari nada pentru a avea parte de cele mai bune rezultate. Există multe tipuri de nadă și fiecare pescar trebuie să cunoască care este tipul ideal pentru tipul de apă în care urmează să pescuiască. Pentru pescuitul în râuri și ape curgătoare este puțin mai dificil de utilizat o nadă obișnuită, care s-ar dizolva foarte curând.. Este ideală alegerea unei compoziții mai solide pentru a nu fi spălată de apă. De asemenea, se poate folosi un suport pentru această nadă pentru a oferi un plus de securitate.

 În funcție de specificul momelii

         Este lesne de înțeles faptul că fiecare specie de pește este atrasă de câte un tip de nadă specific. Ceea ce atrage o specie de pește poate să nu funcționeze pentru o alta. Nada poate fi, însă, foarte utilă și în combinație cu momeala. Poți să vezi prețuri la nade și momeli pe FishingMall.ro, care îți vor maximiza reușita la pescuit. În definitiv, nada poate deservi drept momeală sau poate fi un aliat de nădejde al acesteia. De cele mai multe ori, asta se întâmplă atunci când alegi o nadă care doar atrage peștele, iar acesta va cădea în capcană momelii vii ulterior.

          În concluzie, este important să îți cunoști foarte bine condițiile de pescuit și tipul de pește urmărit, astfel încât să poți alege cea mai adecvată momeală și nadă. Dacă faci alegerea potrivită în această privință, îți vei maximiza șansele de reușită al tuturor partidelor tale de pescuit.

 Sursa: pexels.com

Back to top button