glasul-hd.ro Web analytics


Timp liber

„Măgura Rocks!”, festivalul pădurenilor, filme și un târg al colecționarilor în acest weekend

Pentru acest final de săptămână, hunedorenilor le sunt pregătite mai multe evenimente menite de a-i face să se relaxeze, să se distreze și să uite puțin de grijile cotidiene. Iubitorii muzicii rock sunt invitați la „Măgura Rocks!”, iar pasionații de tradiție și folclor au ocazia să ia parte la Festivalul Pădurenilor de la Poienița Voinii. Cinefilii pot viziona o serie de filme la Cinematograful „Patria” din Deva și „Flacăra” din Hunedoara, iar amatorii de antichități sunt așteptați la Târgul Colecționarilor.

 

Rock autentic la Măgura Uroiului

 

Iubitorii muzicii rock sunt invitați în weekend la un festival care îmbină muzica celor mai bune trupe rock din România cu atmosfera de after-party creată de DJ cunoscuți. Este vorba despre „Măgura Rocks!”, eveniment care va avea loc într-o locație unică în țară – Măgura Uroiului de la Simeria. Festivalul se desfășoară pe durata a trei zile, între 24 și 26 august, când Magura Uroiului va fi locul de întâlnire al publicului iubitor de rock. Organizatorii spun că aici veți putea evada din cotidian pentru o întâlnire cu trupele preferate și pentru a trăi experiențe care vă vor lega de acest festival pentru multă vreme de acum încolo. Festivalul reunește nume sonore din scena românească de gen, dar și un invitat special venit din Statele Unite despre care Madonna a afirmat că este „The Voice of God”. Evenimentul aduce concerte live, after-party cu DJ, mâncare pentru toate gusturile,precum și o zonă de entertainment cu multe surprize, inclusiv o mașină a timpului. Printre trupele anunțate se numără : Praf, FiRMA, Kryptonite Sparks, Robin and the Backstabbers, Vama, DJ SET cu MIDUAL, AFGO și STEFAN BINIAK (care vor concerta astăzi); Soul Serenade, E.M.I.L., Les Elephants Bizzares, Holograf, DJ SET cu MARVO, MAHONY și MAT (care vor concerta sâmbătă, 25 august 2018); Quas, Domino, Pragu de Sus, Byron, Dean Bowman – USA & Rareș Totu’s Midnight Sun Band (duminică 26 august 2018). Vineri concertele încep la ora 18:00, sâmbătă la 19:00, iar duminică la 18:00. Prețul biletelor care mai sunt disponibile este de 40 de lei (pentru o zi) sau 100 de lei (un abonament pentru toate cele trei zile). Accesul copiilor sub 10 ani este gratuit, în baza biletului achiziționat de adultul însoțitor (părinte sau tutore legal). Accesul copiilor sub 14 ani este permis doar în compania unui părinte sau a unui tutore legal. Camparea este gratuită pentru posesorii de abonamente. Zona de camping este îngrădită și este dotată cu toalete și dușuri.

 

Festivalul Pădurenilor „Drăgan Muntean”, în Poienița Voinii

 

Hunedorenii care doresc să petreacă două zile în stil pădurenesc sunt invitați la finalul acestei săptămâni la Festivalul Pădurenilor „Drăgan Muntean”. Evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a XXXVIII-a ediție și se va desfășura în perioada 25-26 august, pe Dealul Cornetului, din vecinătatea satului Poieniţa Voinii. Festivalul iniţiat de regretatul interpret de muzică populară Drăgan Muntean debutează sâmbătă, de la ora 18:00, pe Dealul Cornetului cu o nedee pădurenească. Duminică, de la ora 10:00, va avea loc o slujbă de pomenire a faimosului interpret de muzică folclorică, iar de la 12:00, se va face o vizită la Casa Memorială „Drăgan Muntean”, după care va urma o paradă a portului popular. De la ora 13:00, va începe un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” și mai mulți interpreți de muzică populară din județ. În cadrul festivalului vor participa formații artistice din Ținutul Pădurenilor, Lelese, Cerbăl, Ghelari și Bunila. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al județului, Primăria și Consiliul Local al comunelor Bunila și Ghelari. Sărbătoarea de pe Dealul Cornetului a fost organizată prima dată în urmă cu 38 de ani de Drăgan Muntean, interpret născut în satul Poienița Voinii (comuna Bunila). După ce acesta a murit, serbarea s-a transformat într-un omagiu adus artistului a cărui casă memorială a devenit pentru mulți hunedoreni loc de pelerinaj.

 

Filme la „Patria” și „Flacăra”

 

Cinefilii din județ pot viziona în weekend mai multe filme la Cinematograful „Patria” și la Cinematograful „Flacăra” din Hunedoara. Astfel, astăzi, la sala de cinema din orașul de la poalele cetății va rula „Haideţi, Tineri Titani, la film!” (regizori Aaron Horvath și Peter Rida Michail) de la ora 15:00 și „Alpha” (reg. Albert Hughes) de la orele 17:30 și 20:00. Sâmbătă și duminică, vor putea fi urmărite filmele „Norm de la Polul Nord 2. Cheia orașului” (reg. Tim Maltby, ora 15:00), „Haideţi, Tineri Titani, la film!” (ora 17:30) și „Alpha” (ora 20:00). Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. Programul cinema-ului din Hunedoara este următorul: Vineri, ora 14:00 – „The Spy Who Dumped Me: Spionul care mi-a dat papucii” (reg. Susanna Fogel, 2D), 17:00 – „Adrift: Supraviețuind pe mare (reg. Baltasar Kormákur, 2D), 20:00 – „Alpha” (3D); Sâmbătă, ora 11:00 – „Norm de la Polul Nord 2: Cheia orașului” (2D), 14:00 – „Furios și Iute 8” (reg, F. Gary Gray, 2D), 17:00 – „Alpha” (3D), 20:00 – „MEG: Confruntare în adâncuri” (reg, Jon Turteltaub, 3D); Duminică, ora 11:00 – „Norm de la Polul Nord 2: Cheia orașului” (2D), 14:00 – „Furios și Iute 8” (2D), 17:00 – „MEG: Confruntare în adâncuri” (3D), 20:00 – „Alpha” (3D).

 

Târgul Colecționarilor

 

Amatorii de obiecte vechi și valoroase au posibilitatea să participe la sfârșitul acestei săptămâni la a 57–a ediție a Târgului Colecționarilor. Evenimentul are loc sâmbătă, între orele 7:00 şi 13:00, în holul Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva. Târgul este organizat de Hobby Club „Decebal” Deva. Târgul se adresează unui public larg, indiferent de specificul colecțiilor: filatelie, numismatică, cartofilie, artă, bibliofilie etc.

Așadar, iubitorii de antichităţi vor avea de unde alege, fiindcă gama de obiecte va fi foarte largă: insigne, cartele telefonice, medalii, timbre, bancnote, vederi, ilustrate, cărţi poştale, ceasuri din cele mai vechi timpuri, statui, podoabe de argint, lămpi, obiecte de artă, de alamă etc.

Back to top button
Close
Close