glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

LPF negociază majorarea sumei de bani obținută din drepturile de televizare pentru meciurile din prima ligă

LPF a demarat negocieri pentru a obține mai mulți din vânzarea drepturilor de televizare din prima ligă de fotbal a României. În discuțiile purtate cu eAD, compania care deține drepturile, se vorbește despre o majorare cu 2 milioane de euro pe an.

Noul contract ar urma să se întindă pe o perioadă de încă 3 ani, începând cu 2024. Creșterea ar urma să fie de 2 milioane de euro pe an, dar eAD va renunța și la penalizările stabilite după ce în urmă cu două ediții nu s-au disputat toate meciurile prevăzute în contract.

Din cele 2 milioane, jumătate din sumă ar urma să fie împărțită în mod egal de toate cele 16 cluburi din Liga 1, potrivit gsp.ro. Totuși, celălalt milion va fi încasat doar dacă va fi îndeplinită una din următoarele două condiții:

  1. Cluburile să aibă o medie de spectatori la meciurile de acasă de cel puțin 70% din capacitatea stadioanelor – regulă valabilă pentru cele care evoluează pe o arenă cu cel mult 14-15 mii de spectatori. Pentru cele care joacă pe arene mai mari, media ar trebui să fie de minim 10 mii de fani.
  2. Audiența medie a meciurilor să crească cu 10% față de sezonul precedent.

Prin aceste propuneri, eAD își dorește ca echipele să investească mai mult în marketing și competiția să devină mai interesantă. Dacă s-ar fi aplicat în sezonul precedent, doar FCSB și Rapid ar fi reușit să treacă de media de 10 mii de spectatori.

Noul sezon începe pe 15 iulie – CFR pornește din nou cu prima șansă

Noul sezon din prima ligă de fotbal a României începe pe data de 15 iulie, iar lupta pentru câștigarea titlului pare că se va da tot între CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova. Conform cotelor la pariuri Liga 1 CFR Cluj pornește cu prima șansă în cursa pentru al șaselea titlu la rând. Cota formației lui Dan Petrescu este 2.35, FCSB are 3.50, în timp ce Universitatea Craiova are 6.00. Cotele antepost sunt similare cu cele de la startul sezonului precedent, în care ierarhia a fost tocmai aceasta.

Ardelenii de la CFR Cluj au pierdut un singur jucător important în această vară, pe francezul Billel Omrani, care a ajuns la final de contract. În schimb, au fost transferați jucători foarte interesanți, printre care și golgheterul Farului, Jefte Betancor, Mistrati de la Randers ori Kolinger de la Vejle.

De partea cealaltă, FCSB s-a întărit doar în compartimentul defensiv, unde i-a adus pe Joyskim Dawa de la FC Botoșani și pe Rachid Bouhenna de la CFR Cluj. Acesta din urmă va rata startul noului sezon din cauza unei accidentări. Echipa lui Toni Petrea a pierdut doi oameni importanți din sezonul precedent, Andrei Miron și Paulo Vinicius, în timp ce Iulian Cristea este accidentat și nu va mai juca până în 2023. În rest, au plecat doar jucători care nu mai contau pentru club.

Universitatea Craiova a schimbat antrenorul, iar Laszlo Balint a venit în locul lui Laurențiu Reghecampf. Ca transferuri, oltenii l-au adus până acum doar pe fundașul central brazilian Raul Silva, care a fost jucătorul celor de la SC Braga.

Programul primei etape din noul sezon al campionatului de fotbal intern:

  • Hermannstadt – Mioveni, vineri, 15 iulie, ora 18:30
  • Universitatea Craiova – Sepsi, vineri, 15 iulie, ora 21:30
  • FC Argeș – UTA, sâmbătă, 16 iulie, ora 18:30
  • CFR Cluj – Rapid, sâmbătă, 16 iulie, ora 21:30
  • Farul – U Craiova 1948, duminică, 17 iulie, ora 18:30
  • FCSB – U Cluj, duminică, 17 iulie, ora 21:30
  • FC Botoșani – Chindia, luni, 18 iulie, ora 18:30
  • Petrolul – FC Voluntari, luni, 18 iulie, ora 21:30

Cotele la pariuri pot suferi modificări.

Back to top button