glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Locuinţe sociale predate la Deva, în ritm de campanie

Ieri a fost dat în folosinţă un bloc de locuinţe sociale, situat pe Aleea Streiului, din Micro 15. Primarul Petru Mărginean a fost prezent la „festivitate”, ocazie cu care, la finalul momentului, i-a anunţat pe beneficiari: „O să vină constructorul să mai facă ultimele retuşuri, un întrerupător, un bec defect şi aşa mai departe”.

29 de solicitanţi de locuinţe sociale din Deva au, de ieri, ceea ce au dorit. Imobilul de pe Aleea Streiului are 19 garsoniere şi 10 apartamente cu două camere. Locuinţele nu arată rău (deocamdată). Primăria a preluat imobilul de la o persoană privată care dorea să-l transforme în cămin de bătrâni dar nu a putut să-şi ducă proiectul mai departe.  Deţinătorul a făcut o ofertă Primăriei Deva, s-au făcut expertize şi evaluări şi s-a ajuns la un preţ de 1.118.000 de lei (aproximativ 247.000 de euro), considerat ca „foarte bun” de către primarul Petru Mărginean.

Pe lângă preţul de achiziţie, Primăria a mai cheltuit încă 350.000 de lei pentru o serie de amenajări interioare: „Lucrările au constat în contorizarea individuală a tuturor reţelelor, în darea unui strat de lavabil, montarea caloriferelor (instalaţia termică era deja făcută), gresie pe jos, în locuinţe parchet”, a explicat directorul tehnic adjunct al Primăriei Deva, Mircea Davidescu.

Primarul Petru Mărginean a profitat de ocazie pentru a anunţa că, în vară, probabil în august – septembrie, vor mai fi date în folosinţă încă două blocuri de locuinţe sociale în zona Grigorescu (deja faimoasele blocuri modulare despre care se spune că ar costa mai mult decât unele clasice), altele două urmând în iarnă, în aceeaşi zonă.

Deşi lipsit de baloane, fulare în culorile partidului şi pliante de campanie, momentul a avut o tentă electorală. Se pare că a fost devansat cu câteva zile. Altfel nu se explică de ce, de exemplu, uşa de la holul scărilor nu se poate deschide complet, câte-un capăt de robinet mai sare dacă deschizi apa brusc, iar plasele pentru ţânţari ale geamurilor nu au apucat să fie montate.

Tags
Back to top button
Close
Close