glasul-hd.ro Web analytics

Cultură

Lansare de carte “Plecat de acasă – Rapoarte de tură” – Daniel I. Iancu la cafeneaua dependentă de cultură – Jos pălăria

Muzeograful Dr. Daniel I. Iancu, de la Secția de Istorie și Artă din cadrul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, își va lansa volumul „Plecat de acasă – Rapoarte de tură” joi, 5 decembrie de ora 18:00 la cafeneaua dependentă de cultură – Jos pălăria.

„Când m-am născut, ursitoarele s-au luat cu mâinile de cap. În loc să-mi ureze ceva decent, s-au apucat de bocit. Toate trei au rămas aproape chele și enervate la culme de ceea ce aveau în fața lor: pe mine. Nu vă spun că s-au luat și la ceartă: una îmi prezicea că o să fiu frumos, deștept și modest; alta că, dimpotrivă, pe la 45 de ani o să fac burtă, dar, în schimb o să fiu un guraliv posesor de Înger și nevastă tânără; a treia a fost și mai seacă, specificând în fața neamurilor prezente la botez că o să fiu plecat de-acasă.

Să vă spun sincer, ca și toate ursitoarele și ale mele au avut dreptate. Frumos îs. Deștept nici nu se pune în discuție. Modestia mă caracterizează. Îngerul meu a ajuns în clasa a patra. Violeta predă pian și la elevi de clasa a patra. Iar eu am început să fiu plecat de acasă de mic.” așa își începe cartea Daniel I. Iancu.

Cele 13 „rapoarte de tură” sunt cuprinse în 120 de pagini, care sunt extrem de ușor de „digerat”, Daniel I. Iancu povestește, într-o manieră autentic ardelenească pățaniile prin care a trecut de-a lungul vremii pe „coclauri”. Umorul poate fi întâlnit la tot pasul, în acest volum, pe care odată ce ai început să-l răsfoiești nu îți mai vine să îl lași din mână, parcă ai mai citi câteva rânduri pentru a afla ce i s-a mai întâmplat la pagina următoare.

Vă așteptăm cu drag!

Back to top button