glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

La un an de la deschiderea traficului, fără restricții pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva

Pe autostrada Lugoj-Deva, lot 3, între nodul Ilia și nodul Holdea se va circula începând din această seară fără restricția de viteză de 80km/h care a fost impusă timp de mai bine de un an (din 23 decembrie 2019, de la inaugurare) pe acești 21 de km, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

„Miercuri se ridică restricţiile de viteză pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva.  CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră au luat decizia ca restricţiile de viteză, de 80 km/h de pe Autostrada A1 Lugoj – Deva, Lot 3, Km 56+220 – Km 77+361, între nodul Ilia şi nodul Holdea, să fie ridicate de astăzi 30 decembrie 2020, începând cu ora 18. Reamintim că traficul rutier a fost deschis circulaţiei pe acest sector de autostradă cu restricţii de viteză în data de 23 decembrie 2019”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

În 27 mai 2020, şi restricţiile de tonaj au fost ridicate pe cei 21 de kilometri ai autostrăzii care leagă judeţele Hunedoara şi Timiş. Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, în lungime de 21 de kilometri, se întinde între Ilia şi Holdea şi a fost deschis traficului în 23 decembrie 2019, după şase ani de la semnarea contractului între fosta Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Asocierea de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA.

În august 2020, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a atribuit un contract un contract în valoare de 1.412.780 lei care vizează realizarea unor investigaţii geotehnice pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, pentru a se stabili calitatea lucrărilor efectuate şi a materialelor folosite la construcţia autostrăzii din vestul ţării.

Back to top button
Close
Close