glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Jocuri interesante în Liga a patra la sfârşitul săptămânii

După ce runda precedentă din Liga a patra judeţeană a însemnat desprinderea în clasament a liderului CS Hunedoara la şase puncte de principalele sale urmăritoare, etapa a 13-a propune câteva meciuri care pot aduce fie clarificări majore în clasament, fie vor mări suspansul întrecerii în aceste ultime etape rămase de jucat din acest tur de campionat.

CS Hunedoara – Gloria Geoagiu

Partida dintre formaţiile de pe locul 1 şi locul 4 poate fi considerată capul de afiş al etapei. Gazdele au adunat 31 de puncte din 33 posibile, o realizare cu adevărat impresionantă, oaspeţii 24 de puncte, la fel de impresionant pentru o echipă reînfiinţată în această vară şi abia revenită în competiţia judeţeană. Pentru Hunedoara victoria este obligatorie în acest meci, pentru – cel puţin – a-şi menţine avansul faţă de Retezatul şi Inter, însă e de aşteptat o replică puternică a Gloriei.

Dacia Orăştie – Retezatul Haţeg

Deplasarea de la Orăştie se anunţă dificilă pentru Retezatul (locul 2, 25 de puncte), deoarece Dacia (locul 5, 22 de puncte) este şi ea o echipă aflată în imediata apropiere a podiumului şi care în cazul unui succes poate urca şi mai mult în ierarhia ligii. Haţeganii au însă şi ei nevoie de cele trei puncte pentru a nu pierde contactul cu liderul până la finalul turului.

Inter Petrila – Aurul Certej

Aparent meci uşor pentru campioană (care ocupă locul 3, cu 25 puncte) în compania unei formaţii aflate pe locul 10, cu 12 puncte şi un joc în plus disputat. Însă Certejul, în ciuda scăderii evidente de calitate, rămâne o echipă absolul imprevizibilă, care poate trece de la o victorie cu Călan la o înfrângere cu Jiul de la o etapă la alta.

Mihai Viteazu Vulcan – Hercules Lupeni

Gazdele sunt pe val după punctul scos la Certej etapa trecută şi succesul cu Victoria de acum două săptămâni. Hercules nu se regăseşte deloc în acest sezon, aflându-se abia pe locul 7, cu 20 de puncte, astfel că încă trei puncte la Vulcan ar însemna mult pentru trupa din Lupeni.

Şoimul Băiţa – Aurul Brad

Se întâlnesc două echipe care fără doar şi poate le-au rămas datoare suporterilor în acest campionat. Şoimul locul 8 cu 18 puncte, Aurul locul 9 cu 14 puncte sunt departe de poziţiile 2, respectiv 5 ocupate la finele competiţiei în ediţia trecută. Mai sunt trei etape, inclusiv aceasta, în care se mai pot cât de cât reabilita până la pauza de iarnă.

Mai sunt şi două partide în care se întâlnesc între ele ultimele patru clasate, un excelent prilej pentru fiecare dintre ele de a mai aduna nişte puncte. În această categorie se înscriu disputele Jiul Petroşani (locul 12, 7 puncte) – Minerul Uricani (locul 14, 4 puncte) şi Cetate Deva II (locul 13, 6 puncte) – Universitatea Petroşani (locul 14, un punct), cu gazdele cel puţin aparent favorite.