glasul-hd.ro Web analytics


Comunitate

Jazz live în autobuz, cu „Alin Gheju Quartet”. Preambul la Deva Jazz Festival

În avanpremiera evenimentului Deva Jazz Festival,  în Deva va circula joi ,,Autobuzul cu Jazz”.

Călătorii care se vor urca în autobuzul care circulă pe linia nr. 6 (Gară – Casa de Cultură – Spitalul Judeţean – Policlinica Veche – Minerului şi retur) vor putea asculta live trupa de jazz „Alin Gheju Quartet”. Autobuzul va pleca la ora 15:00 din zona Gării Deva.

În ,,Autobuzul cu Jazz” va urca şi primarul Devei, Florin Oancea, care îi va însoţi pe membrii trupei pe tot traseul.

A doua ediţie a festivalului de jazz în aer liber va avea loc în perioada 30 august – 1 septembrie, începând cu ora 19:00 în fiecare zi, în Parcul Cetății din Deva.

De la jazz-ul clasic la cele mai noi forme de exprimare artistică, iubitorii acestui gen de muzică au ocazia să se bucure de libertatea creatoare a unor artiști desăvârșiți. Diversitatea stilurilor este asigurată și în acest an, fiecare grup propunând un program complex, unde instrumentele specifice muzicii de jazz slujesc  admirabil talentul și profesionalismul muzicienilor invitați.

Nume cunoscute și recunoscute la nivel mondial asigură line-up-ul ediției

PAPERJAM (RO), JANET EVRA TRIO (SUA), LETECKI PEKINEZERI (MK), MONSTEIN ENSEMBLE (CH), THE GAMBLERS – SREMSKA MITROVICA – (SRB), BLUE NOISE (RO), SORIN ZLAT QUINTET(RO), STEEL JAZZ QUARTET&NISTOR PURCARIU (RO)

Momentul de vârf al festivalului este asigurat de MARTHA HIGH & THE SOUL COOKERS (SUA).

„Regina muzicii soul”, Martha High realizează o adevărată călătorie de explorare a moștenirii muzicale, împreună cu The Soul Cookers!

Workshop-uri pentru copii

Evenimentul este condimentat cu workshop-uri și ateliere muzicale pentru copii, susținute de artiști și moderatori, la care curioșii pot lua contact pentru prima dată cu instrumente precum: vibrafon, tobe, percuții, claviaturi sau chitară, în fiecare zi a festivalului, de la ora 12:00, în filigoria din Parcul Cetății Deva.

Expoziție de fotografie

Participanţii la festival vor avea ocazia să cunoască o parte din creația artiștilor vizuali, membri ai Asociației Artiștilor Fotografi din Județul Hunedoara. Ei expun în aer liber peste 40 de lucrări de fotografie de mari dimensiuni, cu teme diferite, care vizează în special Deva și Cetatea Devei.

Lansare de carte şi expoziţie de sculptură

  • noutate a celei de a doua ediții este lansarea cărţii „Nostimade muzicale” – poveşti culese de muzicianul de jazz Johnny Bota, de la Bega Blues Band, din care amatorii pot afla ce șotii și glume au făcut jazz-manii de-a lungul timpului.
  • Momentul „Jazz și sculptură” – o expoziţie cu lucrări ale artiștilor vizuali Ioan Șeu și Decebal Crăciun de la UAP România face din festival un eveniment cultural de excepție.

Momente de excepţie

  • Concertul matinal ce va avea loc în fiecare dimineață a manifestării de la ora 11:00 va fi asigurat de către vibrafonistul Nistor Purcariu (Giovani) și Mihai Alexandru la tobe.
  • Târg de viniluri – „Vinil Mania” un moment inedit care se adresează iubitorilor de muzică înregistrată pe suport de vinil.
  • O noutate este și proiectul „Alin Gheju Quartet”. Grupul se va deplasa în diferite locații atât în Deva cât și în Hunedoara și va susține mini-concerte de jazz pentru a atrage atenția publicului către Deva Jazz Festival.

Participanţii la festival vor putea câştiga în fiecare seară faimosul tricou al evenimentului.

Organizatorii Deva Jazz Festival sunt sprijiniţi de un grup  de elevi de la Colegiul Național „Decebal” Deva, vorbitori de engleză, germană, maghiară şi care vor fi de un real folos pentru a comunica şi a ghida artiștii.

Tags
Back to top button
Close
Close