glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ioan Petcu este noul antrenor al lui Cetate Deva

Începând de ieri, CNS Cetate Deva are un nou antrenor principal în persoana lui Ioan Petcu. Fostul internaţional român, component al generaţiei de aur a Corvinului anilor ’80, îl înlocuieşte în funcţie pe Sorin Cornea. Acesta din urmă s-a despărţit de clubul devean după un sezon 2017 – 2018 în care echipa a terminat campionatul Ligii a treia pe locul 8 în seria a patra.

„Am acceptat acest proiect de doi ani ca pe o provocare. În primul an vom încerca să alcătuim o echipă competitivă, având ca obiectiv la finalul celor doi ani promovarea. Pe o parte din componenţii actualului lot îi cunosc, pe ceilalţi îi voi vedea începând din 2 iulie, când reluăm pregătirile pentru sezonul competiţional 2018 – 2019. Voi urmări îndeaproape şi activitatea juniorilor, pentru că eu consider că fiind în liga a treia din echipă trebuie să facă parte mulţi jucători tineri, în special localnici. Trebuie însă ca ei să aibă dorinţa de afirmare, pentru a se impune. Vom porni evaluarea tuturor jucătorilor în 2 iulie, vedem cine pleacă, cine vine, iar pe parcurs vom vedea ce jucători trebuie să mai aducem pentru a alcătui lotul”, a spus Ioan Petcu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul clubului.

„Noul antrenor are mână liberă în privinţa alcătuirii staff-ului tehnic, cu secund, antrenor cu portarii, preparator fizic, tot. El răspunde de rezultate, deci el are şi puterea de decizie în ceea ce priveşte echipa. Poate este un obiectiv ambiţios, dar îmi doresc să ocupăm un loc pe podium la finalul ediţiei 2018 – 2019, urmând în acelaşi timp să formăm echipa pentru viitor, adică pentru 2020, când vrem să promovăm în liga a doua. Avem susţinerea Primăriei Deva, care ne-a promis tot sprijinul. În primul rând, la rectificarea de buget din acest an ni s-a promis că va fi rezolvată şi situaţia cu terenul sintetic, să avem la dispoziţie acest al doilea teren pentru antrenamente”, a declarat Dan Simina, preşedintele clubului devean, în cadrul aceleiaşi întâlniri cu mass-media.