glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Ioan Ovidiu Nagy este „Polițistul anului”

De ziua Poliției Române IPJ Hunedoara i-a premiat pe cei mai buni angajați. Diploma de excelență „Polițistul anului” a fost acordată ofițerului de poliție care a prins un bărbat acuzat de agresiune sexuală asupra unei fetițe de șase ani, în luna septembrie a anului trecut. „Polițistul anului” se numește Ioan Ovidiu Nagy și este inspector principal de poliție.

Conform IPJ Hunedoara, Ioan Ovidiu Nagy a soluționat peste 110 dosare de cercetare penală cu grad de complexitate ridicat. Ofițerul lucrează în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Deva, este încadrat în Ministerul Afacerilor Interne din anul 2013, fiind absolvent al Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” București și al Cursurilor de Masterat organizate de Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba-Iulia în specializarea „Științe Penale și Criminalistică”.
Totodată au fost premiaţi cei mai buni poliţişti, „pentru etica, operativitatea şi profesionalismul pe care l-au dovedit în misiuni”. Astfel Serviciul Criminalistic a fost desemnat „cea mai bună structură de suport”, Poliţia Municipiului Hunedoara a fost desemnată „cea mai bună subunitate de poliţie”, în timp ce Serviciul Rutier a fost desemnat „colectivul anului”. Au mai fost avansați la gradul profesional superior, la termen sau înainte de termen, 70 de ofițeri și agenți de poliție.

Expoziţii la zi aniversară

Pentru public în holul central al Poliției Municipiului Deva a fost deschisă o expoziție de pictură cu lucrări ale polițistei Andreea Alba și a fost prezentată o parte a colecției de timbre a comisarului șef Eugen Negriu. Manifestările dedicate Zilei Poliției Române au continuat cu prezentarea autolaboratorului criminalistic mobil, cu tehnică foto- video digitală, truse și echipamente criminalistice, autospecialele Serviciului Rutier, cele ale structurilor de ordine publică şi pe cele ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar şi un stand de prezentare a activităţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Copiii care au fost interesați de cariera de polițist au avut prilejul de a primi informaţii de la ofiţerii Serviciului Resurse Umane cu privire la oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.