glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Inițiativa „Invest in Jiu Valley”, prezentată la cel mai important eveniment de business din țară

Inițiativa „Invest in Jiu Valley” va fi prezentată marți, 26 martie, în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente de business din România, „Cities of Tomorrow”. Evenimentul reunește anual administrații publice, investitori și reprezentanți ai societății civile.

Ediția a şaptea a „Cities of Tomorrow” va avea loc la București și va fi dedicată comunității, atât de business, cât și societății civile și importanței implicării acesteia în dezvoltarea sustenabilă a regiunilor și orașelor. Evenimentul se concentrează pe rolul comunităţilor în dezvoltarea unui oraş, unei regiuni – a unei ţări. „Ca urmare a prezenței pozitive din 2018 (când a fost premiată dezbaterea dintre Dănuț Buhăescu, Vasile Jurca și membrii Planetei Petrila pe de-o parte, respectiv Dragoș Anastasiu, Vasile Dâncu, Ionel Dancă, reprezentanții Băncii Mondiale, Camerei de Comerț Româno-Germane și ai mediului ONG național de cealaltă), în 2019 inițiativa <Invest in Jiu Valley> a fost selectată pentru a fi prezentată în fața întregului public din 83 de proiecte înscrise de administrații publice, investitori și mediul ONG. Parteneriatul administrativ este prezentat prin potențialul său, care are ca obiective înființarea unui serviciu pentru facilitarea dialogului între administrațiile publice locale și investitorii externi, construirea unei platforme digitale conectată la o bază de date pentru promovarea oportunităților de investiții în Valea Jiului și atragerea de parteneri prin participarea la evenimente de promovare”, susțin inițiatorii „Invest in Jiu Valley”.

„Invest in Jiu Valley” este prima abordare comună a administrațiilor publice din Valea Jiului cu scopul de a atrage investitorii străini pentru a rezolva problemele de deficit economic din zonă. Acest demers în desfășurare are rolul, totodată, de a promova imaginea unei comunități deschise regenerării socio-economice post-miniere. Rezultatele parțiale ale inițiativei: stabilirea unui parteneriat între UAT-urile din Valea Jiului, dedicat atragerii investitorilor; realizarea unei baze de date – proiecte de infrastructură, oportunități pentru investiții, capital uman, potențialul zonei, facilități pentru investitori; realizare de materiale pentru promovare comună, site web profil social media: instagram, facebook; impact lunar: 135.000 de persoane din mediul de business internațional.