glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Îngrijirea părului: sfaturi și recomandări

Îngrijirea părului poate fi, de cele mai multe ori, o adevărată provocare, mai ales atunci când timpul tău este limitat sau ești mereu pe fugă. Să ai, însă, un ritual strict, de la care să nu te abați, te va ajuta să te bucuri de o podoabă capilară sănătoasă, iar acest lucru se va cu ochiul liber, căci vei radia de frumusețe.

Vremea, poluarea,  alimentația și chiar stresul sunt doar câțiva dintre factorii care afectează părul. Din acest motiv, să-ți creezi o rutină de îngrijire a părului este deosebit de important, căci, aplicând produsele potrivite tipului tău de păr, vei reuși să mai combați din efectele acestor factori nocivi și să-l păstrezi sănătos și strălucitor.

Care sunt sfaturile de care să ții cont când vine vorba de îngrijirea părului, află mai jos!

Descoperă ce tip de păr ai

Gras, uscat sau normal? Drept sau creț? Gros sau subțire? Fiecare persoană are părul diferit, motiv pentru care înainte de a alege produsele de îngrijire este important să știi ce tip de păr ai. Doar folosindu-le pe cele potrivite pentru părul tău vei ajunge să-l păstrezi sănătos.

Spală-ți părul doar atunci când este necesar

Multe persoane sunt de părere că trebuie să-și spele părul zilnic pentru a-l avea frumos, însă este parțial adevărat. Cele mai multe tipuri de păr trebuie să fie spălate de două-trei ori pe săptămână. În funcție de tipul tău de păr, alege să-l speli doar atunci când simți că este murdar. Spre exemplu, persoanele care au părul drept trebuie să-l curețe mai des decât persoanele care îl au creț sau ondulat. În plus, în momentele în care simți că îți dorești o reîmprospătare poți să folosești produse de la Batiste, și anume acele șampoane de păr uscate, care se aplică numaidecât și-ți lasă părul curat.

Folosește un balsam potrivit tipului de păr

Ca și în cazul șamponului, aplicarea unui balsam potrivit tipului tău de păr este esențială. În plus, folosește întotdeauna o cantitate potrivită de produs, nici prea multă, nici prea puțină și ai grijă să o distribui uniform doar pe lungimi. Așteaptă să acționeze câteva minute, după care clătește bine, din abundență.

Tunde-ți vârfurile periodic

Șamponul, tratamentele de păr, pieptănatul excesiv, precum și folosirea aparatelor de coafat pot duce la deteriorarea părului. Din acest motiv este important nu doar să eviți să le folosești prea des, ci și să ai grijă de părul tău și să-ți tunzi vârfurile periodic, o dată la șase săptămâni, așa cum recomandă cei mai mulți dintre stiliști.

Protejează-ți părul de soare

Deși ar putea să ți se pară surprinzător, soarele îți deteriorează părul așa cum deteriorează și pielea. Așadar, ai trebui să eviți expunerea la soare sau, cel puțin, să folosești o pălărie ori o eșarfă pentru a-ți proteja părul de razele puternice ale soarelui. De asemenea, atunci când mergi la plajă poți folosi un spray cu protecție SPF.

Ai grijă de alimentația ta

Sănătatea părului vine și din interior, fapt pentru care este indicat să adopți o dietă echilibrată și sănătoasă, care să-i ofere organismului tău nutriții de care are nevoie. Așadar, printre alimentele care ajută la îmbunătățirea sănătății părului:

  • cele care conțin acizi grași esențiali: somon, ton, migdale, nuci;
  • cele care au un aport bogat de vitamina b6: banane, cartofi, spanac;
  • cele bogate în proteine, precum pește, pui, ouă, produse din soia;
  • cele care conțin acid folic – fructe și legume proaspete, în special citrice și roșii, dar și cereale integrale, fasole, linte.

Ținând cont de aceste sfaturi vei fi mai aproape de a te bucura de un păr strălucitor și sănătos, ușor de aranjat, așa că încearcă să ai un ritual riguros de îngrijire a podoabei capilare!

Back to top button