glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Începând de astăzi, asigurarea RCA poate fi prezentată și în format electronic, nu doar pe hârtie

Vești bune pentru șoferi! Începând de astăzi asigurarea RCA poate fi prezentată și în format electronic în cazul unui control, nu numai pe hârtie, așa cums e întâmpla până acum, și asta datorită unui act normativ al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) care a fost publicat la începutul acestei săptămâni în Monitorul Oficial (MO).

Consiliul ASF a aprobat, în şedinţa din 26 august, modificarea şi completarea normei privind asigurările auto din România în ceea ce priveşte articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA, relatează Mediafax.

Astfel, dovada încheierii asigurării RCA o constituie:

– poliţa de asigurare RCA şi contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic

– dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României şi numai pentru perioada menţionată în aceasta, sau poliţa de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spaţiului Economic European şi a Confederaţiei Elveţiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic.

De asemenea, a fost introdusă o altă reglementare care stipulează faptul că dovada încheierii asigurării RCA o constituie şi informaţia rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data interogării.

 

Sursa:www.realitatea.net

Back to top button