glasul-hd.ro Web analytics

Economic

Încep lucrările la gazoductul BRUA, inclusiv în județul Hunedoara.

Transportatorul naţional de gaze Transgaz Mediaş a anunţat miercuri că poate începe lucrările la prima fază a proiectului BRUA.

„Conductă de transport gaze naturale Podişor – Recaş în lungime de 479 km, staţie de comprimare gaze Podişor, staţie de comprimare gaze Bibeşti, staţie de comprimare gaze Jupa, organizări de şantier şi depozite de material tubular”, se arată în comunicat.

Decizia exhaustivă reprezintă decizia sau ansamblul deciziilor luate de autorităţi ale statelor membre, cu excepţia instanţelor judecătoreşti, care stabileşte dacă unui iniţiator de proiect i se acordă sau nu autorizarea pentru realizarea proiectului.

„Având în vedere finalizarea conformă şi completă a procesului de autorizare necesar pentru realizarea proiectului de interes comun, a procesului de consultare şi participare a publicului precum şi emiterea deciziei exhaustive, Transgaz în calitate de iniţiator al proiectului BRUA a obţinut astfel dreptul de începere efectivă a lucrărilor de construire a gazoductului, care conform calendarului estimativ de dezvoltare a proiectului BRUA are ca termen de finalizare a fazei I, sfârşitul anului 2019”, se precizează în document.

Traseul conductei urmează direcţia generală de la sud-est spre Vest, traversând judeţele Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

(sursa: bugetul.ro)

Vezi și

Close