glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Încep înscrierile pentru Bacalaureat

Absolvenții claselor a XII–a și a XIII–a, precum şi absolvenţii seriilor anterioare din județul Hunedoara, sunt așteptați, începând de luni, să depună cererile de înscriere în vederea susţinerii examenului de Bacalaureat. Înscrierile au loc în perioada 29 ianuarie  –  2 februarie.

Pentru prima dată în istoria învățământului, prima sesiune a examenului maturității va începe, anul acesta, în luna februarie. Cum era de așteptat, în urma acestei hotărâri, înscrierile pentru susținerea examenului au fost decalate. Așadar, conform ordinului aprobat de ministrul Educației, Liviu Pop, absolvenții din județul Hunedoara se vor putea înscrie pentru prima sesiune a Bacalaureatului 2018 în intervalul 29 ianuarie – 2 februarie 2018. La examen se pot înscrie atât candidaţii din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare, care nu au promovat Bac-ul. Înscrierea candidaţilor pentru examenul de Bacalaureat se face, prin fişă-tip informatizată, la secretariatele liceelor pe care aceştia le-au absolvit. Probele orale debutează în 12 februarie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Aceasta va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 14-15 februarie. În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în 21 şi 22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română va avea loc luni, 25 iunie. Proba la limba şi literatura maternă este programată marţi, 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării- se va desfăşura vineri, 28 iunie. Afişarea primelor rezultate va fi făcută în data de 4 iulie (până la ora 12.00), în aceeași zi putând fi depuse și contestațiile (orele 12.00 – 16.00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.