glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Încep Cupa şi Campionatul Realsport de Minifotbal Deva

A 13-a ediţie de campionat organizată de CS Realsport Deva va aduna la start în sezonul 2018 – 2019 un număr de 28 de echipe, împărţite în trei ligi valorice, A, B şi C. Noul sezon competiţional va debuta sâmbătă, 8 septembrie, cu jocurile din Cupă, iar din data de 22 septembrie încep jocurile din cele trei ligi.

 

În urma şedinţei tehnice, Comisia de Organizare împreună cu delegaţii echipelor au stabilit prin tragere la sorţi componenţa celor 7 grupe ale Cupei Realsport. Echipele clasate pe locurile 1 şi 2 din cele 7 grupe, respectiv cele mai bune două echipe de pe locul 3 se vor califica în faza optimilor de finală, ce vor fi programate tot în luna septembrie.

 

Componenţa grupelor Cupei Realsport

Grupa A: Sporting Crişcior, Alaska, Azaria, BOG XXI
Grupa B: Taylor Red&LPG, Tinerii, Templierii, Viitorul Călan
Grupa C: FC Boromir Deva, Grawe Deva, Securit Grup, FizzBar
Grupa D: AS Electroconat, FC Corona, Mureşul, FCC Astaldi
Grupa E: City Taxi Deva, RGI&ECP, MDS Deva, Bayern Deva
Grupa F: Comsid, Doctorii Deva, FC Dex Team, Rombest
Grupa G: Micro 15, ABS Decor, Boys Team, Heidelberg Cement
Jocurile sunt programate în data de 8 septembrie. Vom reveni în curând cu programul complet al jocurilor din Cupă.

 

Peste o lună începe şi campionatul

 

În vederea desfăşurării Campionatului Realsport Deva, precum şi pentru a informa echipele participante în noul sezon competiţional, Comisia de Organizare (CO) anunţă următoarele:

Informaţii despre participare şi înscriere

Taxa de înscriere este de 300 lei/ echipă
Data începerii competiţiei: 1 – 2 septembrie şi va debuta cu jocurile din cadrul grupelor Cupei Realsport. Campionatul va debuta pe data de 22 – 23 septembrie 2018

Transmisie Live a jocurilor din campionat pe Realsport TV: Youtube, Facebook, aplicaţia mobilă Realsport
Premii în valoare de peste 15.000 lei acordate echipelor participante şi echipelor câştigătoare, precum şi premii individuale. Premiile vor consta în: asigurarea de cazare şi masă echipelor participante la competiţiile regionale şi naţionale organizate de Federaţia de Minifotbal, acordarea de echipamente şi articole sportive, precum şi cupe, medalii, figurine şi produse electronice.

Tombola sezonului: Excursie 6 nopţi în Grecia pentru două persoane, asigurat prin partenerul campionatului Hercules Tour.
Reducere de 10% la serviciile oferite de LPG Tyre&Wash. Reducerea se acordă jucătorilor participanţi în campionat în baza unui voucher lunar şi este valabil pentru două servicii oferite.

 

Prevederi pentru echipele înscrise în campionat

 

Fiecare echipă va avea un lot de maxim 15 jucători activi în acelaşi timp. În cazul unui delegat sau antrenor care are statut de jucător, acesta îşi va trece numele şi în rubrica pentru jucători.
Jucătorii înregistraţi au obligaţia de a avea asupra lor la fiecare joc disputat în campionat şi Cupă adeverinţa medicală valabilă cu menţiunea apt pentru sport sau apt fizic fotbal.
Înlocuirea jucătorilor deja înregistraţi pe tabelul de ănscriere cu un jucător nou se va face doar în perioada stabilită de comun acord cu delegaţii echipelor, dar nu mai târziu de data de 31 martie a anului următor.
În cazuri excepţionale (lotul echipei este mai mai mic de 7 jucători) delegatul echipei poate solicita în scris la CO introducerea în lot a unui număr de maxim 3 jucători. Un delegat poate să înainteze doar o singură solicitare pe sezon, dar nu poate depăşi numărul de 3 jucători noi înregistraţi.
Transferul de jucători va fi efectuat doar în perioada de transfer stabilită la şedinta tehnică (17 decembrie – 13 ianuarie) cu delegaţii echipelor participante. Ultima perioadă de transfer nu poate depăşi data de 31 martie a anului următor.
Delegaţii echipelor au obligaţia de a depune la CO, acordul de transfer pentru jucătorii transferaţi de la alte echipe din campionat sau din afara competiţiei. Acordul de transfer va fi semnat şi de către delegatul echipei de unde se transferă jucătorul. În cazul echipelor desfiinţate acordul de transfer va fi semnat de organizatorul campionatului de unde provine jucătorul.
Jucătorii care doresc să se transfere de la o echipa activă la o altă echipă, dar nu primesc semnătura delegatului echipei, vor putea depune o solicitare de transfer la CO, iar transferul poate fi acordat doar după expirarea a minim 10 etape disputate.

 

Sistemul de organizare şi desfăşurare a campionatului în sezonul 2018 – 2019

 

Campionatul Realsport se va desfăşura pe o perioada de 9 luni. Prima etapa a sezonului regulat este programat pe data de 22 – 23 septembrie 2018, iar ultima pe data de 2 iunie 2019. Cele nouă luni de competiţie cuprind minim 27 de etape de campionat şi jocurile din cadrul Cupei Realsport.

Componenţa ligilor este alcătuită în baza numărului de echipe înscrise. După caz, CO doreşte să menţină ligile stabilite la finalul sezonului anterior, cu excepţia echipelor promovate, retrogradate sau retrase din campionat. Sistemul competiţional va fi anunţat la Şedinta Tehnică, unde prin tragere la sorţi se va stabili ţintarul campionatului şi programul etapelor.