glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Incendiu la o sală de evenimente din Brad. Unitatea avea autorizație ISU

Trei echipaje de pompieri au intervenit duminică seara la stingerea unui incendiu care a izbucnit la o anexă a unei săli de evenimente din municipiul Brad. La sosire, echipajele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta la acoperișul din membrană pvc al unei anexe care adăpostea centrala termică și un vestiar, obiectiv lipit de o sală unde se aflau 150 de persoane strânse la un eveniment. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit în niciun fel.

Mai mult, invitații au fost mutați în sala de evenimente alăturată iar petrecerea a continuat în perfectă siguranță.

„În cursul serii trecute (n. red. duminică), pompierii Stației Brad s-au alertat în urma unui apel la 112 care anunța un incendiu la o sală de evenimente din Brad. În cel mai scurt timp au ajuns la locul indicat două echipaje de stingere cu două autospeciale cu capacitate de 9.000 și 2.000 de litri și un echipaj de prim ajutor cu o ambulanță SMURD. În sprijin a fost trimisă încă o autospecială de stingere cu o cisternă de 9.000 litri de la Detașamentul Deva. Au ars elementele din lemn ale acoperișului pe o suprafață de 150 mp și s-a degradat membrana, pompierii reușind să stingă incendiul după aproximativ o oră și jumătate de muncă. Cel mai probabil incendiul a fost generat de efectul termic al curentului electric la termostatul unui boiler”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Este de precizat că sala de evenimente din Brad, care a fost afectată parțial de incendiu, avea toate instalațiile funcționale, actele și autorizațiile completate la zi, conform normelor în vigoare. În plus, este singura unitate de acest gen din Brad care este prevăzută cu autorizație de securitate la incendiu. Proprietarii spun că persoanele care au programate evenimente, în perioada următoare, nu trebuie să-și facă griji deoarece petrecerile nu vor fi afectate și se vor putea desfășura în perfectă siguranță.