glasul-hd.ro Web analytics


Sport

În căutarea primelor puncte din luna octombrie

Sfârşitul de săptămână oferă celor două reprezentante hunedorene din liga a treia de fotbal meciuri cu o miză aparte.

Acum, când am trecut de jumătatea turului de campionat, ambele se află în partea inferioară a clasamentului, deloc scutite de griji chiar dacă mai este mult de jucat. E drept, într-o ierarhie unde în partea superioară sunt şapte echipe eşalonate pe distanţa de două puncte, iar în cea inferioară avem şase formaţii înşirate pe acelaşi interval infim (două puncte), rezultatul unui singur meci poate însemna o urcare sau o coborâre de mai multe locuri în clasament.

Runda cu numărul 9 oferă Devei şi Hunedoarei adversare care s-au întâlnit în meci direct în etapa trecută, Flacăra Horezu, respectiv Gloria LT Cermei. Sâmbătă, începând cu ora 15, CS Hunedoara joacă acasă, LPS Cetate în deplasare, ambele trebuind să pună capăt unor serii negative. Ultimele lor victorii datează din septembrie, iar în această lună ele nu au obţinut încă nici un punct.

Hunedoara întâlneşte acasă campioana egalurilor

CS Hunedoara – Gloria Lunca Teuz Cermei este partida programată sâmbătă pe „Michael Klein” între două vecine de clasament. Gazdele ocupă locul 11, cu 9 puncte obţinute din trei victorii şi cinci înfrângeri, oaspeţii se află cu o poziţie mai jos, cu 8 puncte, o singură victorie, două înfrângeri şi cinci egaluri. Se înfruntă în acest meci două echipe care înscriu mult, dar şi încasează pe măsură: ambele au câte 13 goluri marcate, iar în dreptul celor primite Hunedoara are cifra 17, Gloria 13.

Referitor la cele cinci jocuri terminate nedecis de arădeni, să spunem că ei sunt campionii seriei la acest capitol, la egalitate cu Becicherecu Mic, din toată Liga 3 doar Unirea Bascov (seria 3) având mai multe egaluri – şase.

Formaţia de pe Cerna trebuie neapărat să pună capăt unei serii negre de trei înfrângeri consecutive (2 – 4 acasă cu Craiova, 0 – 3 la Horezu şi 1 – 2 cu Poli, ultimele două în deplasare), dintre care cea din runda precedentă extrem de dureroasă, după un meci controlat de hunedoreni în proporţie de 90 la sută.

În etapa trecută Gloria Lunca Teuz Cermei a terminat – aţi ghicit – la egalitate pe teren propriu, 1 – 1 cu Flacăra Horezu. Pentru Cermei a deschis scorul Burlă (min. 8, din penalty), egalarea survenind în min. 80. Iată şi echipa trimisă pe teren de antrenorul Flavius Moisă la acel meci: Dagău – Filip, Iuga, Nistor, Burlă – Gruiescu, Rosenblum, Ciubotariu, Daina (67 Todoran) – Matiş (88 Udrea), Bulza (81 Petcuţ).

Cetate încheie la Horezu seria de foc cu “sudiştii”

Tragerea la sorţi a programului a făcut ca trei dintre noii repartizaţi în seria a patra – Filiaşi, Craiova şi Horezu – să fie întâlniţi în meciuri consecutive. Cum aceste formaţii din Vâlcea şi Dolj sunt şi printre cele mai puternice din campionat, întâlnirile cu ele constituie o adevărată serie de foc, peste care a trecut deja Hunedoara şi pe care Deva o încheie sâmbătă pe stadionul Treapt.

La o primă vedere disputa dintre Flacăra şi Cetate pare una dezechilibrată. Zece locuri le despart în clasament, dar datele tehnice din actualul sezon ascund şi o surpriză.

Gazdele sunt pe locul 4 în clasament, cu 14 puncte, patru victorii, două egaluri şi două înfrângeri. Oaspeţii ocupă locul 14, cu 8 puncte, două victorii, două egaluri şi patru înfrângeri, golaveraj 7 – 12. Surpriza despre care pomeneam o constituie faptul că Cetate este mai redutabilă în partidele susţinute pe terenuri străine. Devenii au adus cinci puncte din patru deplasări (o victorie, două egaluri şi o singură înfrângere). E drept, de partea cealaltă vâlcenii se pot lăuda cu punctajul maxim în întâlnirile de acasă, trei victorii din tot atâtea posibile.

În runda precedentă Flacăra Horezu a revenit cu punct de la Cermei, cum spuneam mai sus. Golul egalizator l-a adus Munteanu, în min. 80, după ce gazdele au condus la pauză cu 1 – 0. Antrenorul Adrian Popa a folosit următorii jucători: R. Popa – Samson, Munteanu, Dinu, Bîrziche – Precup, Nistor (73 Stănică)  – A. Popa, Preda (73 Simeanu), Georgescu – Mansour.

Program etapa 9

vineri, 18 octombrie

Şoimii Lipova – CSC Dumbrăviţa
ACSO Filiaşi – Fortuna Becicherecu Mic
sâmbătă, 19 octombrie

Viitorul Dăeşti – ACS Poli Timişoara
Naţional Sebiş – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii
Gilortul Târgu Cărbuneşti – Progresul Pecica
U Craiova 1948 SA – Crişul Chişineu Criş
Flacăra Horezu – LPS Cetate Deva
CS Hunedoara – Gloria Lunca Teuz Cermei

Tags
Back to top button
Close
Close