glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Ideea unei valize pline cu bani a lăsat-o fără 11.400 de euro

Aproximativ 11.400 de euro a transferat o femeie în conturile mai multor persoane necunoscute. Ea a făcut transferurile la cererea unui bărbat pe care l-a „cunoscut” pe o reţea de socializare. Polițiștii îi caută pe cei care au înșelat-o pe femeie, încercând să recupereze prejudiciul.

Banii au fost viraţi în mai multe etape unor persoane necunoscute, prin intermediul unui serviciu de transfer bancar. În schimb bărbatul i-a promis că îi va trimite „o valiză plină cu bani”, după care va veni și el în România.
Femeia în vârstă de 68 de ani, din Petrila, a depus plângerea penală la Poliția Orașului Petrila la o lună distanță după ce a fost înșelată. Victima a relatat polițiștilor că bărbatul ar fi un cetăţean american care ar lucra în Siria și care i-ar fi solicitat să facă toate transferurile de bani pentru a evita plata unor pretinse taxe vamale.

A dat banii unor necunoscuți, crezând că va primi valiza cu bani

Prima dată, necunoscutul i-a cerut femeii să transfere unui curier din Franța suma de 1.200 de euro. Acest prim transfer a fost făcut în data de 5 septembrie. Ulterior bărbatul i-a cerut încă 1.200 de euro. De această dată femeia i-a transferat pe numele unei femei din Franța. La o nouă solicitare a bărbatului, femeia din Petrila a mai transferat, tot în Franța, încă 1.200 de euro. Apoi alți bani au fost transferați în tranșe de câte 1.200 și 800 de euro în Franța și în Polonia. Bărbatul a dat „tunul” cel mare atunci când i-a cerut femeii 8.200 de euro. Și de această dată femeia i-a îndeplinit dorința și a transferat banii pe numele unui bărbat din Indonezia. Individul a mai ținut o perioadă legătura pe rețeaua de socializare cu victima și i-a promis că îi va restitui banii când va veni în România, după care nu a mai putut fi contactat. Abia atunci femeia și-a dat seama că a fost înşelată şi s-a adresat polițiștilor, solicitând şi recuperarea prejudiciului care se ridică la 11.400 de euro.

Vezi și

Close