glasul-hd.ro Web analyticsActualitate

Hunedoreanul Iuliu Winkler va conduce delegația PE la Forumul G20

Delegația Parlamentului European (PE) care va participa la sfârșitul lunii octombrie la Forumul parlamentar al G20, organizat la Buenos Aires, va fi condusă de hunedoreanul Iuliu Winkler. Eurodeputatul român din partea UDMR este vicepreședintele Comisiei pentru Comerț Internațional (INTA) a Parlamentului European, care împreună cu Comisia pentru Afaceri Externe (AFET) a PE va alcătui delegația mixtă care va fi prezentă la discuțiile din capitala Argentine. Cel care asigură împreună cu Winkler conducerea delegației europene va fi David McAllister, președintele AFET.

Cooperarea în comerțul bazat pe reguli

”Dezvoltarea echitabilă și durabilă ca obiectiv al Președinției argentiniene a G20 reprezintă prioritatea globală numărul unu, iar cel mai important mod în care putem să înfăptuim dezvoltarea sustenabilă și echitabilă este cooperarea. Avem nevoie să cooperăm pe foarte multe planuri, iar dintre toate acestea, doresc să subliniez importanța cooperării în comerț și investiții. Comerțul este motorul creșterii”, a afirmat Winkler în cadrul unui schimb de opinii din Parlamentul European.
Vicepreședintelui INTA a subliniat faptul că asigurarea sustenabilității creșterii depinde de menținerea în viață a sistemului multilateral de comerț bazat pe reguli. ”Doar astfel putem să realizăm obiectivul unei distribuții echitabile și echilibrate a beneficiilor, dar și a costurilor comerțului global. Avem nevoie de modernizarea Organizației Mondiale a Comerțului (OMC). Uniunea Europeană și-a prezentat, la sfârșitul lunii septembrie, la Geneva, propunerile de modernizare a OMC. Sper că vom găsi cât mai mulți parteneri în cadrul G20, pentru că doar prin modernizarea OMC vom putea răspunde îngrijorării cetățenilor noștri de pe întreg mapamondul. Mulți dintre aceștia își pierd încrederea în beneficiile comerțului și sunt înspăimântați de efectele globalizării. De aceea, trebuie să insuflăm o nouă vigoare dezbaterilor deschise și transparente care să recâștige încrederea cetățenilor”, a subliniat Winkler.
Vicepreședintele INTA a precizat că protecționismul nu este o soluție, iar războaiele comerciale nu au câștigători, ci numai perdanți. ”Doar lucrând împreună în G20, dar și în celelalte forumuri globale, putem să punem baze solide pentru o creștere sustenabilă și echitabilă, iar în acest fel să facem ca societățile noastre să fie mai inclusive, redând tinerei generații încrederea în viitor”, a adăugat eurodeputatul hunedorean.

Back to top button