glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Hunedoara obţine prima victorie după o lună de eşecuri

CS Hunedoara a depăşit pasa neagră a celor trei înfrângeri consecutive din campionat şi a obţinut sâmbătă o victorie mai clară decât o arată scorul, 3 – 1 cu Gloria Lunca Teuz Cermei.

Elevii lui Raul Spătaru au controlat întâlnirea de la început şi până la sfârşit, pe lângă cele trei goluri marcate irosind numeroase alte situaţii bune de a înscrie.

Acest succes a venit după aproape o lună de „secetă”, precedentele puncte obţinute de hunedoreni datând din 21 septembrie, cu acel 2 – 1 de la Filiaşi. Graţie victoriei cu Cermeiul, a patra din campionat, Hunedoara a urcat pe locul 10 în seria a patra, la patru lungimi deasupra liniei retrogradării.

Meciul cu Gloria a trecut, urmează cel cu Cetate

Primul gol a venit târziu, cu doar trei minute înainte de pauză, deşi repriza a fost dominată cu autoritate de gazde. Iacob a fost faultat în careu de Rosemblum şi Robert Cristian a transformat penaltyul, stabilind scorul pauzei. Soarta meciului s-a decis la scurt timp de la reluare, într-un interval de numai trei minute. În min. 50 Bloj a şutat, portarul oaspeţilor a respins în faţă iar Vasinc, ca un veritabil vârf de atac, a urmărit faza şi a trimis balonul în plasă. În min. 53 Iacob a scăpat pe contraatac pe partea dreaptă şi a finalizat pentru un 3 – 0 mai în ton cu ce s-a jucat până atunci. Arădenii au redus din diferenţă în min. 64, tot în urma unui penalty. A executat Filip, Raţ a apărat într-o prima fază, dar Bulzan a fost mai rapid decât apărătorii gazdelor şi a marcat golul de onoare al Gloriei.

„În fine, s-a mai spart ghinionul! Era şi cazul, pentru că jucăm fotbal, cum am făcut şi la Timişoara. Cine a văzut acel meci nu îşi explică cum am pierdut atunci cu 2 – 1. Mi-a şi spus Bălace după meci că dacă era şapte sau opt la zero nu se supăra. Totuşi, şi acum cu Cermeiul am deschis scorul abia după ce am ratat o mulţime de ocazii. Până la pauză diferenţa putea fi mult mai mare, dar am ratat din nou foarte mult. Am controlat jocul fără probleme, am făcut o primă repriză foarte bună. În repriza a doua ei au dominat teritorial, dar fără ocazii. Tot noi am ratat mai mult şi după pauză, inclusiv cu poarta goală, absolut inexplicabil. Oricum, am obţinut trei puncte foarte importante în campionat. Este o serie foarte echilibrată, am mai spus asta, oricine poate bate pe oricine. Craiova cred că a scăpat în câştigătoare, în rest clasamentul e foarte strâns. De la locul 2 până la penultimul sunt doar opt – nouă puncte, orice se poate întâmpla. De exemplu, cu trei puncte la Timişoara noi eram acum pe locul 3. Etapa viitoare vine meciul cu Deva. Aşa cum am spus şi în primăvară, există doar o rivalitate sportivă între cele două echipe, nu şi de altă natură, am fost şi colegi cu cei de acolo, ne cunoaştem. Noi sperăm ca până vineri să ne recuperăm din jucătorii accidentaţi, pentru că avem unele probleme de efectiv. Marinca a ieşit accidentat la gleznă la meciul cu Cermei, Dani Creciunesc este suspendat, iar alţi câţiva jucători sunt cu probleme medicale”, a declarat după meci Raul Spătaru, antrenorul principal al hunedorenilor.

CS Hunedoara – Gloria Lunca Teuz Cermei 3 – 1 (1 – 0)

Hunedoara: Raţ – Scarlat (min. 62 Kocsis), Kovacs, Ionică, Cr. Creciunesc – Iacob, Marinca (min. 70 D. Chelemen), D. Creciunesc, Bloj (60 Ciucurescu) – R. Cristian, Vasinc (min. 82 Licu). Antrenor Raul Spătaru

Au marcat: R. Cristian (min. 42 penalty), Vasinc (min. 50), Iacob (min. 53), respectiv Bulzan (min. 64 penalty)

Tags
Back to top button
Close
Close