glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Hunedoara a mai făcut o „victimă” din elita campionatului

După succesele din tur cu Lipova şi Dumbrăviţa a venit şi în retur o victorie la unul din „granzii” seriei a patra pentru CS Hunedoara. De data aceasta „victima” s-a numit CSM Şcolar Reşiţa, una dintre cele mai îndreptăţite pretendente la promovare, care a fost nevoită să se recunoască învinsă cu 2 – 1 la capătul unui joc de o calitate superioară nivelului ligii a treia.

Oaspeţii au început mai bine partida de sâmbătă şi în primele 20 de minute au fost mai insistenţi la poarta lui Apostol. Săulescu a trimis periculos prin faţa porţii, Breşneni a încercat un lob care a trecut peste, Ionică l-a blocat în două rânduri pe Staicu în situaţie de unu la unu cu acesta, Toma a reluat slab cu capul centrarea lui Breşneni şi Apostol a prins, iar portarul hunedorean a fost nevoit să iasă în două rânduri în marginea careului mare la două pase înapoi cam riscante trimise de proprii fundaşi.

Un gol venit chiar înainte de pauză a făcut diferenţa în prima repriză

Treptat însă gazdele au echilibrat disputa, ba chiar au început să stea mai mult cu mingea în terenul advers. Semnalul revenirii l-a dat Vasinc, cu două acţiuni pe partea dreaptă. La prima a centrat imprecis, la a doua a scos un fault, iar la lovitura liberă bătută de Herci tot el a reluat cu capul pe lângă poartă. Robert Cristian şi-a încercat şutul, însă a tras în blocajul advers, pentru ca Iacob, lansat cu o pasă în adâncime de Cristian, să încerce o finalizare cu capul pe lângă Zimmermann, dar experimentatul portar reşiţean a prins balonul. Cea mai mare ocazie a primei reprize am consemnat-o în minutul 34. Atunci Bactăr comite o gafă uriaşă, pierde balonul în apropierea propriului careu şi Iacob, scăpat singur-singurel cu portarul în poziţie centrală, şutează defectuos mult pe lângă bară.
Golul a venit când toată lumea se pregătea de pauză. În ultimul minut al primei reprize Tecsi întoarce de pe stânga un balon la Tătulea, acesta pătrunde în careu şi de la 14 metru uşor lateral stânga îl execută pe Zimmermann cu un şut imparabil la colţul lung.

Hunedoara a jucat aproape toată repriza secundă în zece oameni

Meciul părea rezolvat în primele minute de la reluare: Vasinc – care a făcut din nou un joc foarte bun – insistă la o minge pe dreapta care părea pierdută, recuperează, trece de Vlădia şi acesta îl faultează din spate în careu. Penalty fără dubii, pe care Tecsi îl transformă impecabil, deşi portarul s-a dus bine pe minge. Era 2 – 0 în minutul 48, însă a venit un gest absolut necugetat al lui Iacob, care în euforia golului s-a dus la galeria reşiţeană pentru o manifestare excesivă a bucuriei şi a văzut direct cartonaşul roşu.
Totul a devenit brusc mult mai greu pentru hunedoreni, nevoiţi să renunţe la orice veleităţi ofensive (Tecsi a şi fost înlocuit de Cristi Creciunesc) pentru a apăra cele trei puncte. Şi trupa lui Alic şi Spătaru a făcut-o bine, cu calm, în faţa unei echipe reşiţene căreia i-a lipsit în faza de construcţie luciditatea arătată la începutul de meci. Defensiva grupată a Hunedoarei a dejucat cu calm atacurile din ce în ce mai precipitate ale oaspeţilor, iar când fundaşii au fost în rare rânduri depăşiţi a intervenit Apostol, aşa cum a făcut-o în min. 72, când a avut o paradă excelentă la şutul lui Săulescu, bine servit în careu de Staicu la capătul unui atac rapid. Reşiţenii au redus totuşi din handicap două minute mai târziu, când Musteţa a şutat slab din marginea careului, însă balonul a ajuns cu şansă la Toma şi acesta, din zece metri, a trimis pe colţul lung pentru 2 – 1.
Ca urmare ultimul sfert de oră a fost cu mari emoţii. Ambele formaţii au cerut câte un penalty, la acţiunile lui Roşca şi Dani Creciunesc, însă centralul a lăsat – corect – jocul să curgă. Zimmerman a ieşit bine la o centrare periculoasă a lui Cămărăşan pentru Dani Creciunesc, Szijj a şutat peste poartă din 15 metri, iar Dani Creciunesc l-a imitat în prelungiri, la o pasă a aceluiaşi neobosit Vasinc.
A fost o victorie importantă pentru Hunedoara, care pune astfel o distanţă de patru puncte între ea şi primul loc retrogradant, echivalentă cu o mare gură de oxigen.

Atitudine, determinare, mobilizare

„Atitudinea şi determinarea au fost cheile succesului de astăzi. Ne-am mobilizat, am pregătit bine jocul săptămâna aceasta, am repetat că trebuie să ne câştigăm jocurile de acasă pentru a ne atinge obiectivul. Am întâlnit un adversar care era neînvins de nouă etape, cu opt victorii şi un egal, le-am spus înainte de meci băieţilor că Reşiţa nu va ajunge la a zecea etapă fără înfrângere şi uite că s-a adeverit. Păcat de cartonaşul roşu primit aiurea de Iacob, poate va învăţa ceva din asta. Etapa viitoare jucăm la Avrig, mergem după puncte, avem în continuare nevoie de puncte”, a declarat la finalul meciului Mircea Alic, antrenorul principal al CS Hunedoara.

CS Hunedoara – CSM Şcolar Reşiţa 2 – 1 (1 – 0)

HUNEDOARA: Apostol – Bularda (46 Marinca), D. Creciunesc, Ionică, Doboş – Iacob (eliminat 49), Herci (64 Dulap), R. Cristian, Tătulea (65 Cămărăşan) – Vasinc, Tecsi (53 Cr. Creciunesc). Antrenori Mircea Alic, Raul Spătaru
REŞIŢA: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Vlădia, Vadasis – Breşneni, Banac (53 Roşca) – Vădrariu (25 Săndescu, 60 Musteţa), Toma, Săulescu – Staicu. Antrenor Leontin Doană
Au marcat: Tătulea (45), Tecsi (48 penalty), respectiv Toma (74)