glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

(GALERIE FOTO) Impact frontal, pe DN7. Accident grav, cu șapte răniți, la Leșnic. Doi copii se numără printre victime

Accident rutier grav, la Leșnic. Șapte persoane, dintre care doi copii, au fost rănite în urma impactului puternic dintre două autoturisme. Vinovat de producerea accidentului este un bărbat, care a intrat pe contrasens, depășind linia continuă.

Primii la locul accidentului au ajuns medicii de la Serviciul Județean de Ambulanță, care au evaluat starea răniților. Trei dintre răniți au rămas blocați în mașini, fiind scoși de echipele de descarcerare. Victimele au fost preluate de echipajele medicale și transportate la UPU Deva. Răniții au vârste cuprinse între 8 și 62 de ani. „Un bărbat de 62 de ani, care era încarcerat, a suferit o fractură de femur și un traumatism toracic, o fetiță de 8 ani avea plăgi tăiate în reginea inghinală, bilateral, o altă fetiță de 13 ani, a suferit un traumatism cranian și plăgi contuze frontal. O altă victimă, de 44 de ani, care era încarcerată, avea un trumatism toracic adominal și un traumatism de membre inferioare. O femeie de 59 de ani a suferit un traumatism toracic și abdominal, iar o altă femeie a avut același diagnostic. O pacientă de 43 de ani a suferit un trumatism carnio-facial, cu plăgi la nivelul nasului și o contuzie toracică și de membrte inferioare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, medicul Călin Dumitrescu.

În urma evaluărilor medicilor din UPU Deva, s-a luat decizia ca fetița de 8 ani să fie transportată la Spitalul de Copii din Timișoara.

Potrivit polițiștilor vinovat de producerea accidentului ar fi un șofer care a făcut o manevră greșită. „În data de 21.07.2018, ora 08:05, pe DN7 la ieșire din localitatea Lesnic, a avut loc un accident rutier între două autoturisme prin coliziune frontală. Din primele cercetări, rezultă faptul că un autoturism înmatriculat în Austria, care circula pe direcția de mers Arad -Deva, a intrat pe contrasens depășind linia continuă intrând în coliziune frontală cu un alt autoturism înmatriculat în Germania, care circula regulamentar din direcție opusă, respectiv Deva-Arad. În urma accidentului au rezultat șapte victime, dintre care doi sunt minori”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Carla Strujan.