glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Futsalul revine la competiţia internă după testele cu Italia

Colegi sub tricolor, rivali în campionat, acesta ar putea fi cuvântul de ordine pentru internaţionalii din futsalul românesc în aceste zile. După dubla manşă amicală disputată de Naţionala noastră la Piatra Neamţ în compania Italiei, futsalul nostru revine cu toate forţele în întrecerile interne, cupa şi campionatul, cu mai multe pretendente la trofee în sezonul actual decât în cele anterioare.

Mai sunt de disputat patru etape din sezonul regulat din Liga întâi şi, chiar dacă se ştiu practic cele şase echipe calificate în play-off, acestea vor trage tare pentru un loc cât mai bun la final şi implicit pentru avantajul pe care acesta îl aduce în play-off. Înainte de reluarea campionatului se vor disputa însă la sfârşitul acestei săptămâni meciurile din Cupa României, Autobergamo urmând să evolueze duminică de la ora 15, la Cluj, în compania celor de la CFF Clujana.

Înfrângere şi în al doilea meci cu italienii

Patru jucători de la Autobergamo Deva, trei de la Odorheiu Secuiesc, câte doi de la Imperial Wet Miercurea Ciuc şi United Galaţi, unul de la Dunărea Călăraşi şi doi „stranieri”, aceasta a fost distribuţia pe care selecţionerul Robert Lupu a aliniat-o în faţa Italiei, formaţie aflată pe locul 8 în ierarhia mondială a echipelor naţionale.
După ce în primul meci au cedat cu 0 – 2, România a fost învinsă şi în partida revanşă, scor 2 – 4, după o partidă spectaculoasă şi cu răsturnări de situaţie pe tabelă. Şi în acest al doilea meci „îngerul păzitor” al Naţionalei a fost portarul Petrişor Toniţa, de la Autobergamo, care a avut mai multe intervenţii absolut senzaţionale. Ai noştri au condus cu 1 – 0, graţie golului reuşit de Laszlo Szocs. La pauză s-a intrat însă la egalitate, 1 – 1, după lovitura de pedeapsă de la 10 metri (contesată de întrega bancă a „tricolorilor”) transformată de italo-brazilianul Julio de Oliveira.
La pauză Adrian Pânzaru a văzut direct cartonaşul roşu pentru proteste, astfel că repriza secundă a început cu echipa noastră având un om în minus pentru două minute. Italienii au profitat imediat de superioritatea numerică şi au preluat conducerea prin golul lui Diego Cavinato. Românii au reuşit totuşi să egaleze în urma unui efort ofensiv susţinut, care l-a făcut pe căpitanul italian Marco Ercolesi să greşească şi să trimită balonul în propria poartă.
Finalul a aparţinut totuşi Italiei, care a punctat în două rânduri, prin Marco Ercolesi şi Diego Cavinato, astfel că oaspeţii s-au impus cu 4 – 2.

Amicalele cu Italia au trecut, urmează Kazahstan în meci oficial

Să amintim că pentru cele două jocuri de pregătire cu Italia selecţionerul Robert Lupu a avut la dispoziţie următorii jucători:
Petrişor Toniţa, Vlad Iancu (ambii Autobergamo Deva), Andrei Grigoraş (FK Odorheiu Secuiesc) – portari; Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira (ambii Autobergamo), Laszlo Szocs, Cristian Matei (ambii Imperial Wet Miercurea Ciuc), Mimi Stoica, Daniel Crăciun (ambii United Galaţi), Alpar Csoma, Szabolcs Manya (ambii FK Odorheiu), Marinică Plugaru (Dunărea Călăraşi), Felipe Oliveira (Napoli), Ique Ribeiro (Cartagena).
În preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2020 România va întâlni în grupa de calificare – pe care o va organiza, posibil la Deva, în perioada 22 – 27 octombrie – Kazahstan (cap de serie), Olanda şi Albania. Primele două clasate din grupă merg mai departe în Elite Round, programat între 28 ianuarie şi 2 februarie 2020, de unde Europa va trimite şase naţionale la Mondialul din Lituania.

A fost fixat programul complet din optimile Cupei României

După cum spuneam la început, înainte de a reveni la campionat vor avea loc, începând de la finalul acestei săptămâni, partidele din optimile de finală ale Cupei României. A fost stabilit programul complet, inclusiv orele de disputare, după cum urmează:
sâmbătă, 9 februarie, ora 17:
Imperial Wet Miercurea Ciuc – Informatica Timişoara
sâmbătă, 9 februarie, ora 17:
Inter Gheorgheni – SCM Gloria Buzău
duminică, 10 februarie, ora 14:
Kereszthegy Remetea – Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ
duminică, 10 februarie, ora 15:
Bukovina Vicov – FK Odorheiu Secuiesc
CFF Clujana Cluj-Napoca – Autobergamo Deva
duminică, 10 februarie, ora 16:
Fortius 2014 Buzău – Futsal Club Dunărea Călăraşi
duminică, 10 februarie, ora 17:
CSM Târgu Mureş – Futsal Poli Iaşi
luni, 11 februarie, ora 17:
KSE Tg. Secuiesc – United Galaţi

Se profilează un derby Autobergamo – Imperial în sferturi

Iată şi „împerecherea” din sferturile de finală, care se vor disputa în perioada 23 – 26 februarie:
CFF Clujana Cluj-Napoca/ Autobergamo Deva – Imperial Wet Miercurea Ciuc/ Informatica Timişoara
Kereszthegy Remetea/ Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ – CSM Tg. Mureş/ Futsal Poli Iaşi
Inter Gheorgheni/ SCM Gloria Buzău – KSE Tg. Secuiesc/ United Galaţi
Fortius 2014 Buzău/ Futsal Club Dunărea Călăraşi – Bukovina Vicov/ FK Odorheiu Secuiesc
Se profilează un meci de foc, fără îndoială cap de afiş al sferturilor, între Autobergamo Deva şi Imperial Wet Miercurea Ciuc (deci una dintre ele nu va prinde Final Four!). Un alt joc interesant din aceeaşi fază a competiţiei poate fi – cu mare probabilitate – cel dintre Dunărea Călăraşi şi Odorheiu Secuiesc. Prin comparaţie, United Galaţi are un traseu incomparabil mai uşor, la fel şi Poli Iaşi, care până în semifinale poate da numai peste divizionare secunde.