glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Furt de fier vechi la mina Paroșeni

În data de  03.08.2020, în jurul orei 12:30, poliţiştii au fost sesizaţi de un reprezentant al fostei mine Paroșeni cu privire la faptul că a observat o persoană în perimetrul minei, care a pătruns, probabil, cu intenţia de a sustrage fier vechi.

La fața locului, poliţiştii au identificat un bărbat de 66 de ani,  din Vulcan, care transporta cu o căruță aproximativ 500 de kg. de fier vechi, (diferite componente din fier vechi uzate și recuperate din subteranul  minei, în cadrul procesului de ecologizare).

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări privind comiterea infracțiunii de furt, cantitatea de fier vechi sustrasă fiind  predată  unității miniere.

Tot la data de 03.08.2020, în jurul orei 18:50, poliţiştii Biroului Ordine Publică Vulcan s-au deplasat în zona Exploatării Miniere Paroșeni în cadrul unei acţiuni vizând prevenirea comiterii de infracţiunilor de furt de fier vechi. În zona unităţii miniere, poliţiştii au identificat 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 66 de ani (cel din urmă fiind identificat de poliţişti sustrăgând fier vechi în cursul aceleiaşi zile, la ora 12.30), toţi din municipiul Vulcan.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că cei cinci  au sustras 700 de kg. de fier vechi din incinta unităţii şi  încercau să o transporte cu o căruță, pentru a o valorifica la un centru de colectare. Întreaga cantitate de fier vechi a fost recuperată și predată unui reprezentant al unității miniere, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Back to top button