glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Fotbal Liga 3. Şansă bună de a urca în clasament pentru Cetate Deva

După jocul bun făcut săptămâna trecută în compania liderului, din păcate soldat cu o înfrângere neaducătoare de puncte, echipa condusă de pe banca tehnică de Marius Sîrbu are şansa reală de a-şi trece în cont prima victorie în deplasare din acest campionat, a treia la general după cele cu Filiaşi şi Ineu de acasă. Aceasta deoarece sâmbăta aceasta întâlneşte un adversar modest, pe Millenium Giarmata, ocupanta ultimului loc în clasamentul seriei a patra din Liga 3. Formaţia din Giarmata a acumulat doar cinci puncte – jumătate din punctajul devenilor – în 11 jocuri, ultimele dintre ele fiind realizate cu destulă vreme în urmă, pe 2 octombrie, în etapa a şasea, când a reuşit să învingă Filiaşul.
O eventuală victorie pe terenul “lanternei” ar putea aduce şi un salt consistent şi spectaculos de locuri în clasament, dacă privim programul echipelor aflate cu doar un punct sau două în faţa lui Cetate. Cele 10 puncte plus alte 3 cu Millenium ar însemna un total de 13, cu care ar putea depăşi pe:
– CS Ineu: 13 puncte, are o deplasare grea la Cugir, cu Metalurgistul (locul 4); dacă pierde, Deva ar trece în faţă la golaveraj (acualmente minus 6 pentru ambele);
– Măgura Cisnădie: 12 puncte, meci acasă cu Becicherecu Mic, formaţie mai bine clasată (locul 7); dacă nu câştigă, Cetate o va depăşi fie la golaveraj (în caz de egal), fie la puncte (la înfrângere);
– U Craiova II: 11 puncte, deplasare la Timişoara, pe terenul liderului, unde dacă nu învinge – lucru extrem de puţin probabil – va fi depăşită de echipa deveană;
– Minerul Motru: 11 puncte, joacă pe teren propriu cu Pandurii II (locul 8), doar victoria o poate păstra în faţa lui Cetate.
Repetăm, toate aceste calcule pentru un posibil salt de patru poziţii, direct pe locul 9 în clasament, sunt valabile doar în cazul unei victorii a devenilor la Giarmata.
Cealaltă reprezentantă a judeţului în liga a treia, FC Hunedoara, are zi liberă, din cauza numărului impar de echipe din seria a patra.