glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Florin Oancea „reloaded”: candidat ALDE la Primăria Deva

Decimați după ultimele plecări din partid, reprezentanții ALDE Hunedoara încearcă să dea impresia unei formațiuni politice solide. Ieri, liderii partidului l-au prezentat pe Florin Oancea, candidat al partidului la Primăria Deva. Miercuri acesta a semnat adeziunea, iar în aceeași seară a fost numit copreședinte al ALDE Deva.

„În ultimul timp, pe scena politică s-au întâmplat multe, ne-au părăsit unii colegi. Nu este cum spun ei, că ALDE este în dezintegrare, este pe linie moartă. Am fost pe linie moartă blocați, dar acum am trecut pe linia bună. Vreau să vi-l prezint pe Florin Oancea, care este membru ALDE. El, în urmă cu patru ani, a obținut un scor de 13%, la nivelul municipiului Deva, ca independent. Florin Oancea este un om politic pe care noi îl vrem, este un om care va aduce un plus partidului. Dovadă clară că nu suntem pe linia moartă”, a declarat Nelu Ardelean, copreședinte ALDE Hunedoara.

Oancea și-a iertat adversarii politici

Fostul viceprimar al Devei a declarat că a venit în ALDE cu speranța că partidul va lua cel puțin locul II la alegerile locale din vară. Cu un aer împăciuitor, Oancea a spus că i-a iertat pe toți foștii adversari politici. „A fost o perioadă în care, retras fiind din scena politică, am avut timp suficient să îmi adun gândurile, să analizez care au fost greșelile pe care le-am făcut. A trecut suficient de mult timp ca să nu gândesc la cald, i-am iertat pe cei cu care am avut, din anumite motive, discuții controversate și față de care am avut anumite suspiciuni,  cu privire la cuvântul pe care l-au dat față de mine. La momentul respectiv am considerat că nu l-au respectat. Am depășit acele momente și cred că prin faptul că, din suflet, i-am iertat, cred că este un pas înainte, un câștig pentru perioada care va urma. Ca om politic este bine să ai acea deschidere pentru a putea dialoga, pentru a putea negocia și, de ce nu, pentru a putea aduce partidului pe care astăzi îl reprezint, un scor cât mai bun, atât la alegerile locale, cât, mai ales după anunțarea scorului electoral, când se vor face majoritățile”, a declarat Florin Oancea.

La începutul lunii martie 2006, Oancea a fost exmatriculat de la masteratul de Administrație Publică al Universității „Vasile Goldiș” din Arad, după ce s-a demonstrat că și-a trimis șoferul să susțină în locul său un examen. „Este singura greșeală majoră în cei 14 ani în care am activat în administrație. Sper că electoratul m-a iertat”, a spus ieri Florin Oancea.

Tags
Back to top button
Close
Close