glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Filmul maghiar “Deva” al regizoarei Petra Szőcs din Cluj-Napoca, premiat la Cottbus

Filmul “Deva” al regizoarei Petra Szőcs din Cluj-Napoca a obţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, premiul “Dialog” la Festivalul de Film de la Cottbus. 

Acest festival de film din Germania are loc în fiecare noiembrie şi se concentrează asupra filmelor din Europa de Est. În programul de anul acesta, filmele maghiare recente, de lung metraj sau scurte, au participat la selecţia specială intitulată “Close Up HU”.

Potrivit comunicatului, în cadrul ceremoniei de premiere de sâmbătă seara, pelicula “Deva” a obţinut premiul “Dialog”, care se acordă pentru filmele care abordează tema interculturalităţii, a acceptării culturilor diferite. Acesta include şi un premiu în bani, în valoare de 3000 de euro, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din Germania.

Filmul “Deva” a fost lansat în octombrie, la Festivalul de Film “Titanic”. Începând cu sfârşitul lunii noiembrie va fi accesibil pe canalele alternative de distribuţie, iar în cinematografe se va proiecta începând cu luna decembrie. Pelicula prezintă povestea unui orfelinat din Deva, iar filmările au fost realizate la Deva şi la Petroşani.

Back to top button