glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Fii responsabil față de mediu!

Hunedoara: Acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice

Serviciul Local de Colectare Hunedoara împreună cu Primăria Municipiului Hunedoara invită hunedorenii la colectare. Așadar, în perioada 21-22 septembrie, locuitorii municipiului Hunedoara au ocazia să fie responsabili față de mediu și să participe la o acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Acțiunea vizează educarea publicului cu privire la impactul negativ al eliminării necorespunzătoare a deșeurilor electronice, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec. Tot ceea ce trebuie să facă hunedorenii este să adune aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosesc, dar care încă le mai țin în casă și să le ducă la unul dintre punctele de colectare provizorii ce vor fi disponibile între orele 09.00 și 17.00, în următoarele locuri din Hunedoara: Strada Avram Iancu (stația de taximetre Kaufland) – punct disponibil în perioada 17-21 septembrie; Intersecție strada Mureșului cu Bulevardul Dacia (Micro 5) – punct disponibil pe 22 septembrie; Intersecție strada Viorele cu strada Pinilor (Micro 7, zona Penny Market) – punct disponibil pe 22 septembrie. În cazul în care hunedorenii nu au cum să transporte deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare, Serviciul Local de Colectare Hunedoara poate prelua gratuit aparatele electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Acest serviciu poate fi apelat gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00 și 17.00. Potrivit reprezentanților Primăriei, echipa Serviciului Local de Colectare asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.

Premii pentru colectare

„Răspunde pozitiv la colectarea și reciclarea aparatelor electrice vechi sau uzate, a becurilor și bateriilor! Contribui astfel la protecția mediului și la economisirea resurselor Pământului. În plus, participând la această acțiune de colectare, ai șansa să câștigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: două cafetiere, două mașini de călcat, două mixere și două cuptoare cu microunde digitale. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 24 septembrie, la ora 10.00, la Primăria Hunedoara. Vizitează www.colecteaza.ro sau sună gratuit la TelVerde 0800 444 800, pentru mai multe detalii despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice. Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice!”, au menționat organizatorii.

DEEE reprezintă „deșeuri de echipamente electrice și electronice”, însemnând aparate electrice și electronice aflate la sfârșitul duratei lor de viață utilă (atât stricate, cât și vechi, ieșite din uz). Deșeurile electrice au devenit fluxul cu cea mai rapidă creștere din lume în materie de deșeuri și de riscuri pentru sănătatea oamenilor. Experții declară că eliminarea iresponsabilă a acestor electronice a contribuit în mare măsură la degradarea mediului înconjurător și la înregistrarea unui număr tot mai mare de cazuri de probleme de sănătate grave.