glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Fără locuri de parcare, șoferii sunt „blocați” de Primăria Deva

Municipiul Deva devine, pe zi ce trece, tot mai aglomerat de mașini, iar Primăria nu face altceva decât să le pună bețe în roate șoferilor. În timp ce locuri de parcare suficiente nu există, administrația locală pune stâlpi de delimitare pe mai multe trotuare din localitate. Mai exact, 400 de astfel de obstacole au fost montate în municipiul reședință de județ, la prețul de 150 de lei bucata. Adică, 60.000 de lei, în total.

Reprezentanții Primăriei Deva susțin că măsura a fost luată în urma mai multor solicitări din partea cetățenilor, deranjați că șoferii își parchează autoturismele pe trotuar. Nemulțumiri sunt și de cealaltă parte, pentru că alți cetățeni ne-au atras nouă atenția asupra obstacolelor montate de administrația locală. „Au montat în zona CEC, de lângă fostul Lido, o grămadă de stâlpi pe trotuar. Nu mai avem unde să ne parcăm mașinile. În Deva, nu sunt locuri de parcare suficiente, iar acum, colac peste pupăză, au pus acești stâlpi”, ne-a declarat Alexandru David. „Domnule, nu avem unde parca. Unde să îmi duc mașina? Până acum o parcam lângă bloc, acum trebuie să o las la cinci blocuri distanță, când vin acasă. Nu e posibil așa ceva! Să ne facă parcări întâi, iar apoi să ne interzică ceva. Vor să facă bani din afacerea asta? Să ne enerveze? Ce vor?”, se întreabă un alt devean, Ioan Stoica.

400 de stâlpi, 60.000 de lei

Potrivit reprezentanților Primăriei Deva, achiziția stâlpilor de delimitare a fost făcută de la firma Nik Top Service SRL București. Fiecare stâlp a costat 150 de lei, astfel că toți cei 400 au costat 60.000 de lei, adică 600 de milioane de lei vechi.

Administrația locală admite că locurile de parcare sunt insuficiente, însă spun că au luat decizia de a monta stâlpii la cererea cetățenilor. „Măsura a fost luată în urma mai multor solicitări venite din partea cetățenilor municipiului, prin intermediul Asociațiilor de Proprietari, care au sesizat că unii conducători auto parchează mașinile pe trotuar, îngreunând astfel atât circulația pietonală, cât și pe cea rutieră. De asemenea, stâlpii de delimitare vor fi amplasați și în zona de acțiune a indicatoarelor <Oprirea interzisă>, <Staționarea interzisă>, <Parcarea interzisă>”, se arată într-un răspuns al Primăriei Deva. Administrația locală a încheiat șase contracte pentru amenajarea de parcari în municipiul Deva, care se află în faza de obținere a avizelor necesare. Iar promisiunile curg: „De asemenea, se află în curs de finalizare procedura de achiziție pentru amenajarea unui număr de 153 de locuri de parcare în Piața Unirii și se lucrează la studiul de fezabilitate pentru amenajare parcare subterană în zona Ulpia Shopping Center și amenajare parcare supraterană în zona Spitalului Județean de Urgență Deva. În același timp, Primăria Municipiului Deva este preocupată de identificarea de noi locații pentru amenajarea de parcări supraterane”, se mai arată în răspunsul întocmit de Biroul de Presă al administrației locale.

deschidere1

Tags
Back to top button
Close
Close