glasul-hd.ro Web analytics


EvenimentInfracționalitate

„Fabrică” de diplome. Secretara Colegiului Tehnologic „Constantin Bursan” din Hunedoara, arestată pentru luare de mită

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au reținut-o pe secretara Colegiului Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual. Aceasta este acuzată că ar fi eliberat niște diplome și certificate contra cost.  Anchetatorii nu pot să spună dacă persoanele cărora le-au fost eliberate documentele aveau sau nu acest drept.

Bianca Monica Surdilă este învinuită de anchetatori că a luat șpagă de la o femeie o sumă de bani, în euro, fără ca procurorii să precizeze exact suma. „Din cercetările efectuate până în prezent, au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în anii 2013-2014, inculpata Surdilă Bianca Monica a primit de la denunțătoarea S.D. o sumă de bani, în euro, în vederea eliberării unor certificate de competență lingvistică, certificat de competență digitală, certificat de absolvire a liceului și o diplomă de bacalaureat pe numele numiților S.R.C și S.D.M, fiul, respectiv fiica denunțătoarei, documente pe care le-a înmânat în original denunțătoarei la începutul lunii septembrie 2016 și care au fost depuse de denunțătoare la dosarul cauzei. (…) Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și răspunderii penale”, se arată în informarea făcută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

În cursul zilei de marți, secretara a fost prezentată judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile, iar instanța a admis solicitarea anchetatorilor.

Tags
Back to top button
Close
Close