glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Expoziție de fotografie a jurnalistului Ilie Pintea, la Institutul Cultural Român

Institutul Cultural Român (ICR) din București a găzduit luni vernisajul expoziției „Afganistan – chipuri ale războiului”, care cuprinde fotografii realizate de jurnalistul Ilie Pintea, corespondent Radio România Actualităţi în județul Hunedoara.

Expoziţia reuneşte unele dintre cele mai bune fotografii făcute de jurnalistul hunedorean în Afganistan. Sunt expuse 40 de panouri de dimensiuni mari pe care sunt imprimate, printr-o tehnică specială, fotografii realizate de Ilie Pintea în calitate de corespondent de război al Radio România, începând cu anul 2013.

Expoziţia semnată de Ilia Pintea a fost prezentată, în premieră, în 2017, la baza militară din Kandahar, de Ziua Naţională a României, iar un an mai târziu a fost vernisată la Los Angeles, sub înaltul patronaj al Consulatului General al României. Mai multe dintre fotografii au făcut parte şi dintr-o expoziţie colectivă a corespondenţilor de război ai Radio România.

Fotografiile unei țări măcinate de război

„Pentru orice jurnalist, oamenii sunt cei care fac o poveste să merite să fie spusă şi aşa s-a întâmplat şi cu incursiunile mele în Afganistan: aproape fiecare om pe care l-am întâlnit acolo, din 2013 şi până acum, are o poveste. Am călătorit cu militarii români în mai multe baze din această ţară a contrastelor, am văzut sate afgane desprinse parcă din alt timp, şi am adunat chipuri ale războiului, care spun singure povestea acestui loc”, a declarat, pentru AGERPRES, jurnalistul hunedorean.

Ilie Pintea este corespondentul Radio România Actualităţi din anul 2000, iar din 2013 a însoţit de mai multe ori batalioanele româneşti dislocate în Afganistan.

Expoziția de la ICR București este organizată sub egida Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

Tags
Back to top button
Close
Close