glasul-hd.ro Web analytics

AdministrațieColțul rușinii

Explicațiile primarului din Hațeg despre conducta de apă “reparată” cu zeci de țepușe din lemn: Consiliul Județean nu a vrut să facă nicio investiție pentru că eu sunt primar PNL / Nu este de râs

Fotografia cu o conductă de apă din Haţeg “reparată” cu zeci de țepușe din lemn a stârnit sute de comentarii şi a fost distribuită de mii de ori. Primarul orașului, Marcel Goia, a încercat să explice cum s-a ajuns în această situație, susținând că a făcut demersuri pentru înlocuirea conductei, dar că totul a fost în zadar pentru că el face parte din PNL, iar Consiliul Județean care ar trebui să aloce bani este condus de PSD.
În fotografia devenită virală se observă cum, de-a lungul unui tronson de conductă, spărturile au fost astupate cu bucăți de lemn, iar în unele părţi apa reuşeşte să iasă şi pe lângă aceste improvizaţii.
“Apa Prod…..firmă de stat. Rezultatele sunt astea și nu e abureală. Poza asta e reală și așa este situația!!! În Hațeg Hunedoara…….conducta Apa Prod, ca în telenovele. (…) Poza asta nu e un trucaj, o puteți vedea în Hațeg …….mândria Apa Prod!”, a scris cel care a postat fotografia pe Facebook.
Reprezentanții companiei care furnizează apă în orașul Hațeg au anunțat că, în perioada următoare, conducta va fi înlocuită, valoarea lucrărilor pentru un tronson de aproape 600 de metri fiind de 145.000 de euro.
Purtătorul de cuvânt al societății Apa Prod, Andreea Morogan, a declarat pentru Mediafax că acea conductă este din anul 1978 și face parte din aducțiunea Sântămăria Orlea-Hațeg.
“Tronsonul de conductă, pe o distanță de 580 de metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare. Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire, iar la momentul de față suntem în situația de achiziție a conductei și materialelor necesare înlocuirii acestui tronson”, a spus purtătorul de cuvânt al societății Apa Prod.
Valoarea lucrărilor este de aproximativ 145.000 euro, iar înlocuirea întregii conducte de aducțiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al orașului Hațeg, pe o lungime totală de 3,2 km, este cuprinsă în următorul program de investiții european. Lucrările vor începe în al treilea trimestru al acestui an, mai susține sursa citată.
Sursă: Vezi toată știrea pe Hotnews.ro
Back to top button