glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Etapă la cota zero pentru formaţiile hunedorene

Nici un punct şi nici un gol este bilanţul din etapa a şaptea al echipelor din judeţul nostru care evoluează în liga a treia de fotbal. Atât Cetate Deva cât şi CS Hunedoara au fost învinse în partidele susţinute la sfârşitul săptămânii trecute în deplasare la Filiaşi, respectiv Horezu. Deva a pierdut cu 0 – 1, Hunedoara cu 0 – 3, iar cele două ocupă după această rundă locurile 12, respectiv 10 în clasamentul seriei a patra.

Cetata e pierdut primul meci în deplasare

Fără trei titulari în 11-le de start, cu un accidentat şi un eliminat pe parcursul meciului, Cetate nu a reuşit să îşi păstreze invincibilitatea şi în cea de a patra deplasare din acest campionat. Devenii au cedat pe noul stadion din Filiaşi în faţa unei asistenţe de aproape 2.000 de spectatori, după un gol primit chiar în debutul întâlnirii. Cu toate că au alergat tot restul jocului după egalare, elevii lui Nanu să înscrie nici măcar o dată, astfel încât rezultatul a rămas cel stabilit în minutul 10.
„Am făcut un joc bun, sunt mulţumit de atitudinea foarte bună a jucătorilor. Aşa cum am pierdut puteam să şi câştigăm, pentru că ne-am creat destule ocazii. Chiar la ultima fază a meciului Roncea putea să înscrie, însă a trimis peste poartă. Ne-au lipsit trei titulari, Radak suspendat după cartonaşul roşu primit cu Gilortul, Kelemen în spital răcit, Iana accidentat şi el. Cu toate acestea echipa a evoluat bine şi, spre deosebire de alte meciuri în care am făcut câte o repriză bună şi alta mai slabă, de data aceasta am fost constanţi pe toată durata întâlnirii. Am beneficiat şi de un gazon excepţional pe noul stadion din Filiaşi, s-a putut juca în condiţii foarte bune. Golul l-am primit la o fază fixă, a greşit Puşcaşu, s-a dat de lângă el, dar acesta a fost la primul său meci oficial ca titular, s-a văzut lipsa de experienţă. Din păcate Bogdanovici a fost eliminat la o fază banală, a făcut un blocaj undeva în lateral, adversarul a simulat şi el a văzut roşu direct. Ne va lipsi la partida următoare, dădea siguranţă în centrul apărării. Va reveni însă Radak, care şi-a ispăşit etapa de suspendare.
Pentru noi urmează un meci foarte dificil, acasă cu Craiova, liderul seriei, o echipă valoroasă. Eu însă am încredere în băieţi că vor şti să se mobilizeze. Ne jucăm şansa şi îmi doresc să văd aceiaşi atitudine şi angajament în joc”, a declarat Ştefan Nanu la finalul partidei de la Filiaşi.

ACSO Filiaşi – Cetate Deva 1 – 0 (1 – 0)

Cetate: Manea – Jude, Bogdanovici, Puşcaşu, Doboş – Ţoiu, Preda (min. 46 Paşcu), Bîrzan – Cocan (min. 70 Tătulea), Lupu (min. 60 Marton), Chivu (min. 40 Roncea). Antrenor Ştefan Nanu
A marcat: Cruşoveanu (min. 10)

Hunedorenii, învinşi la scor de neprezentare

O primă repriză foarte slabă a costat-o pe CS Hunedoara pierderea meciului cu Flacăra Horezu. Văzută la început de campionat ca principala, dacă nu chiar singura rivală a Craiovei la promovare, formaţia vâleană s-a impus la capătul unui joc în care şi-a asigurat un avantaj de două goluri până la pauză. Ecartul s-a dovedit a fi decisiv, aceasta şi pentru că pe parcursul părţii secunde hunedorenii au irosit destule situaţii bune de a înscrie şi implicit de a relansa partida. Nici schimbările operate după pauză la oaspeţi nu au adus revirimentul scontat pe tabelă, ci doar la aspectul jocului.
„Am făcut o primă repriză foarte slabă, am abordat meciul fricoşi, temători, nu înţeleg de ce. E adevărat, am întâlnit o echipă experimentată, valoroasă, care a ştiut să scoată maxim din ocaziile create şi să speculeze breşele din defensiva noastră. Până la urmă această experienţă s-a văzut, diferenţa au făcut-o greşelile proprii, pentru că am primit două goluri pe erori personale. În repriza a doua ne-am revenit, am echilibrat jocul, chiar l-am controlat în cea mai mare parte. Ne-am creat multe, foarte multe ocazii, între care patru – cinci foarte mari, am ratat şi din şapte metri. Ei ne-au mai prins o dată pe contraatac, prin minutul 80, şi de aici diferenţa de scor. Am pierdut un meci pe care nu trebuia să îl pierdem. Urmează pentru noi jocul cu Poli de la Timişoara, al doilea consecutiv în deplasare. Sper să ne revenim şi să începem din nou să aducem puncte din deplasare, pentru că în momentul de faţă suntem la zero la adevăr. Avem în continuare de lucru, trebuie să învăţăm din greşeli, să le eliminăm, şi să păstrăm ceea ce a fost bun în jocul nostru”, a spus Raul Spătaru imediat după încheierea meciului.

Flacăra Horezu – CS Hunedoara 3 – 0 (2 – 0)

Hunedoara: Dumitrescu – Ionică, Radicof, Kovacs, Cr. Creciunesc – D. Creciunesc, Marinca (min. 48 Scarlat), Bobină (min. 48 D. Creciunesc), Bloj (min. 48 Burlacu) – R. Cristian (min. 85 Licu), Vasinc. Antrenor Raul Spătaru
Au marcat: Cr. Munteanu (min. 20), Mansour (min. 36, 79)

Etapa 7, rezultate

Şoimii Lipova – Fortuna Becicherecu Mic 2 – 2
ACSO Filiaşi – LPS Cetate Deva 1 – 0
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – ACS Poli Timişoara 5 – 0
Viitorul Dăeşti – CSC Dumbrăviţa 3 – 3
Naţional Sebiş – Progresul Pecica 1 – 2
Gilortul Târgu Cărbuneşti – Crişul Chişineu Criş 0 – 3
U Craiova 1948 SA – Gloria Lunca Teuz Cermei 1 – 1
Flacăra Horezu – CS Hunedoara 3 – 0

Etapa viitoare

vineri, 11 octombrie
ACS Poli Timişoara – CS Hunedoara
LPS Cetate Deva – U Craiova 1948 SA
CSC Dumbrăviţa – Naţional Sebiş
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Viitorul Dăeşti
sâmbătă, 12 octombrie
Gloria Lunca Teuz Cermei – Flacăra Horezu
Crişul Chişineu Criş – ACSO Filiaşi
Fortuna Becicherecu Mic – Gilortul Târgu Cărbuneşti
Progresul Pecica – Şoimii Lipova