glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Energeticianul a rămas lider în Liga secundă şi după etapa a doua

Avantajată şi de program – a jucat primele două meciuri din campionat pe teren propriu, la Petroşani – dar şi de propriile evoluţii, Energeticianul continuă să conducă în eşalonul fotbalistic numărul 2 din România. Echipa condusă de pe margine de Cristi Dulca a acumulat maximum de puncte după două etape, învingând sâmbătă cu 2 – 1 pe ASU Poli Timişoara, formaţie clasată pe locul 7 în sezonul trecut al ligii a doua.

Jocul a fost unul desfăşurat într-un ritm bun, cu destule ocazii de poartă ale ambelor echipe. Gazdele şi-au asigurat victoria practic încă din prima parte a meciului, pe care au dominat-o autoritar, intrând la cabine cu un avantaj de două goluri. Chiar dacă au revenit în repriza a doua, oaspeţii nu au reuşit decât reducerea scorului.

În etapa viitoare Energeticianul va juca la Cluj duminică, de la ora 13, în compania unei alte nou promovate cu ambiţii mari, AS FC Universitatea din localitate.

Nicoară şi Stoenac au fost decisivi

Petroşănenii şi-au luat “din scurt” adversarii şi, până să se dezmeticească aceştia, Neagu a ratat întâia ocazie de gol la prima fază a meciului. Bozian încearcă să dea replica expediind un şut de la 25 de metri sub transversală, însă Moldovan este la post (min. 19). A fost doar un foc de paie, pentru că gazdele au reluat atacurile la poarta lui Murariu. Acesta se opune cu succes la şuturile lui Drugă – vinclu la colţul scurt (min. 22) şi Tudorache – de la 20 de metri (min. 31), însă are şi ghinion în min. 36. Atunci Nicoară trage de la circa 18 metri, portarul lui Poli nu reuşeşte să respingă bine şi mingea îl loveşte în spate şi intră în poartă.

Cel care profită de degringolada oaspeţilor este Stoenac, un minut mai târziu, şutul său de la 20 de metri învingându-l pentru a doua oară pe Murariu.

Schieb a redus scorul, însă numai atât

Cu un avantaj de două goluri pe tabelă formaţia din Vale s-a mulţumit în repriza secundă să îşi conserve avansul şi să încerce eventual să dea lovitura pe contraatac. Ocazii au fost destule de ambele părţi în această perioadă a jocului, însă s-a înscris o singură dată, timişorenii făcând-o prin Schieb în minutul 64. Mai puteau marca Rusu, în minutele 51 şi 90+1 şi Ninu (min. 71) pentru gazde, Ignea (min. 48), Vidrăsan (min. 66) şi Bozian (min. 76) pentu oaspeţi, însă fie cei doi portari au fost la post, fie şuturile lor nu au nimerit cadrul porţii.

ACS Energeticianul – ASU Poli Timişoara 2 – 1 (2 – 0)

ENERGETICIANUL: Moldovan – Petre, Lung, Ninu, Drugă (min. 69 Ioniţă) – Tudorache, Stoenac (min. 81 Cristea), Neagu, Cioiu – Nicoară (min. 67 Neacşa), Rusu. Antrenor Cristian Dulca

ASU POLI: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru (min. 43 Ignea), Cherecheş – Nicolescu, Vidrăşan – Plămadă (min. 62 Miholca), Bozian, Schieb – Velici (min. 86 Bănică). Antrenor Cosmin Petruescu

Au marcat: Murariu (min. 36, autogol), Stoenac (min. 37), respectiv Schieb (min. 64)

etapa 2, rezultate

Luceafărul Oradea – Ripensia Timişoara 2 – 2

ACS Poli Timişoara – Dacia Unirea Brăila 2 – 2

UTA Arad – SSC Farul Constanţa 4 – 2

Academica Clinceni – Daco-Getica Bucureşti 5 – 0

Sportul Snagov – CS Mioveni 2 – 0

CS Baloteşti – Petrolul Ploieşti 0 – 3

Pandurii Târgu Jiu – FC Argeş 1 – 1

Metaloglobus Bucureşti – Aerostar Bacău 1 – 1

ACS Energeticianul – ASU Politehnica Timişoara 2 – 1

Chindia Târgovişte – Universitatea Cluj s-a jucat aseară

etapa 3, sâmbătă, 18 august

ASU Politehnica Timişoara – Luceafărul Oradea

Universitatea Cluj – ACS Energeticianul

Aerostar Bacău – Chindia Târgovişte

FC Argeş – Metaloglobus Bucureşti

Petrolul Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu

CS Mioveni – CS Baloteşti

Daco-Getica Bucureşti – Sportul Snagov

SSC Farul Constanţa – Academica Clinceni

Dacia Unirea Brăila – UTA Arad

Ripensia Timişoara – ACS Poli Timişoara