glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Energeticianul joacă azi la Reşiţa în Cupa României

CS Hunedoara a ieşit din Cupa României din primul tur (1 – 3 la Petreşti cu Sportul, echipă de Liga a patra), Cetate Deva din turul al doilea (1 – 2 acasă cu CSM Lugoj), astfel încât judeţul nostru a rămas cu o singură echipă în această competiţie: Energeticianul. Formaţia de adopţie a Petroşaniului, nou promovată în Liga a doua – unde se numără printre fruntaşe – intră în cursă abia acum, în turul al treilea.

 

Elevii lui Cristian Dulca joacă astăzi, de la ora 17.30, un meci care poate fi considerat unul din capetele de afiş ale acestei faze a Cupei. Energeticianul întâlneşte la Reşiţa pe CSM Şcolar din localitate, adică tocmai formaţia clasată pe locul secund în seria pe care echipa din Petroşani a câştigat-o, cea care i-a disputat cel mai vehement promovarea (e drept, mai mult pe la comisii decât pe teren, dar asta e o altă poveste).

 

Moral bun pentru petroşăneni, dorinţă de revanşă pentru reşiţeni

 

Cele două echipe care se întâlnesc azi la Reşiţa vin după rezultate diametral opuse în ultima etapă de campionat. Energeticianul a înregistrat a treia victorie din patru meciuri disputate în liga a doua, un 4 – 3 mai clar decât o arată scorul cu Aerostar Bacău, în timp ce CSM Şcolar a pierdut surprinzător în deplasarea de la Gloria Lunca Teuz Cermei, 1 – 2 cu un gol primit din penalty şi unul în prelungiri. Un posibil atu al trupei lui Dulca este că îl are pe golgeterul Vlad Rusu în mare formă, cu al doilea hat-trick realizat în actualul campionat.

Revenind la celelalte meciuri din turul al treilea al Cupei României, să spunem că la această fază naţională participă 42 de echipe: cele 28 de câştigătoare ale rundei precedente şi 14 echipe care au evoluat în ediţia anterioară în ligile a doua şi a treia. Ieri s-au jucat zece meciuri (terminate după închiderea ediţiei), iar astăzi se joacă celelalte 11 din program.

Toate partidele încep la ora 17:30 şi se desfăşoară în manşă unică, eliminatorie. În caz de egalitate după 90 de minute de joc se vor disputa prelungiri şi, dacă egalitatea persistă, se vor executa lovituri de departajare.

 

Programul complet al meciurilor din turul 3 al Cupei României

 

ieri s-au jucat:

Minaur Baia Mare – ACS Fotbal Comuna Recea
AFC Hărman – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
Flacăra Moreni – Olimpic Cetate Râşnov
CSM Slatina – ACSO Filiaşi
Sporting Roşiori – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele
Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj
Progresul Spartac – CS Afumaţi
Industria Galda – Metalurgistul Cugir
CSM Focşani – Metalul Buzău
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CSM Lugoj
astăzi se joacă:

CSM Şcolar Reşiţa – ACS Energeticianul
ACS Unu Fotbal Club Gloria – AS FC Universitatea Cluj
Gloria Lunca Teuz Cermei – Şoimii Lipova

Bucovina Rădăuţi – Foresta Suceava
CS Tunari – Petrolul Ploieşti
SC Fotbal Club R Bucureşti – AFCM Alexandria
ACSM Olteniţa – Unirea Slobozia
Axiopolis Sport Cernavodă – SSC Farul Constanţa
ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Aerostar Bacău
Viitorul Liteni – Ştiinţa Miroslava
Sporting Lieşti – Suporter Club Oţelul Galaţi