glasul-hd.ro Web analytics


Timp liber

Elveția României, într-un sat superb, neștiut, din raiul Apusenilor

Știi sentimentul acela, când după luni întregi de muncă, simți nevoia să pleci câteva zile, oriunde, numai să ieși din haosul orașului și să stai într-un colț de natură, să nu faci nimic? Parcă n-ai vrea tot pe Valea Prahovei, parcă ai vrea să fii doar tu și să nu fie plin de turiști. Vă arătăm un colț de rai, o destinație de relaxare, unde nu ai cum să dai greș. Este ca și cum ai fi aterizat într-un sătuc de munte din Elveția, pentru că este curat, idilic, ulițele îngrijite, iar oamenii tare primitori. Haideți cu noi într-o călătorie de poveste, în România frumoasă!

Rimetea, Alba: 130 km de Deva, la 281 km de Timișoara, la 59 km de Cluj, la 406 km București.

Ceea ce vedeți seamănă izbitor cu superba Elveție? Da, dar e chiar la noi, în România! Bine ați venit la Rimetea! Satul-tablou de la poalele Munților Trăscău, întins sub pitoreasca Piatră a Secuiului. Pentru noi, locul acesta a fost o revelație. Nu am crezut că există atâta frumusețe pe plaiuri românești. Și tot am revenit la Rimetea iar, de fiecare dată, am avut sentimentul că descoperim satul întâia oară. Atât de fain este!

RIMETEA, LOCUL UNDE SOARELE RĂSARE DE DOUĂ ORI

Da, ați citit bine! Se spune, că aici e locul unde soarele răsare de două ori într-o zi. Am vrut să văd minunea cu ochii mei. Primele raze au apărut timid și au umplut valea cu o lumină difuză, ca apoi, soarele să se ascundă, rapid, după creste și să apară, iar, peste o oră de partea cealaltă a muntelui. Este fabulos! Și este grozav să vezi satul, la prima oră, cum se trezește încet, cum vacile merg spre câmp și cum lumina cade peste casele albe.

FESTIVALUL “DOUBLE RISE”
La Rimetea, trebuie să zăbovești câteva zile, să simți locul, să te urci pe munte și să iei parte la festivalul “Double Rise”, în cinstea soarelui care răsare de două ori. Acest fenomen poate fi observat cel mai bine între 3 și 6 iulie, fix data festivalului de artă contemporană, căutat de turiști din toate colțurile lumii.

Sursa: Vezi întreaga galerie foto, unde te poți caza și locurile de vizitat în zona pe calatorinbascheti.ro

Back to top button
Close
Close