glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Elevi deveni informați despre prevenirea infracțiunilor

Elevii Liceului Teoretic „Teglas Gabor” din municipiul Deva au primit informații de la reprezentanții Poliției Locale Deva cu privire la modalitățile de prevenire a infracțiunilor, delicvenței juvenile și despre modul de supraveghere a orașului Deva cu camere video. Întreaga acțiune face parte din proiectul educațional ,,Asumă-ți consecințele!”.

Proiectul este derulat de Poliția Locală Deva în parteneriat cu Liceul Teoretic ,,Teglas Gabor” din Deva și se desfășoară în 9 și 10 octombrie. La solicitarea conducerii unității de învățământ, aproape 40 de elevi de la liceul devean, însoțiți de cadre didactice, vizitează timp de două zile sediul Poliției Locale. Scopul vizitei este informarea lor de către oamenii legii cu privire la modalitățile de prevenire a infracțiunilor, a delicvenței juvenile, consecințele comportamentelor interzise de lege și modul de supraveghere a orașului Deva cu camere video. Ieri, copiii au vizitat Centrul Video de Monitorizare Trafic, li s-au prezentat tehnica, armamentul și autospecialele din dotarea Poliției Locale. Ei au aflat care este rolul polițistului local în comunitate, ce trebuie să facă atunci când omul legii le cere să se legitimeze, dar și faptul că răspund penal atunci când încalcă legea, chiar dacă sunt minori. Cel mai mare interes pentru elevi l-au prezentat pistoalele, stațiile mobile, spray-ul paralizant, în general armamentul folosit de polițiști. ,,Educația și siguranța copiilor se numără printre prioritățile Poliției Locale. Am organizat și vom organiza în continuare împreună cu școlile din oraș diferite acțiuni de prevenire și informare a elevilor pe anumite domenii: conduita în mediul școlar și social, cunoașterea și respectarea legilor, combaterea absenteismului și abandonului școlar, educația rutieră etc. Copiii trebuie să conștientizeze faptul că noi, polițiștii locali, suntem un fel de frați mai mari, că le împărtășim din experiența noastră, că le asigurăm tot sprijinul pentru ca ei să devină cetățeni de bază, responsabili, ai societății noastre”, a afirmat Sorin Popa, directorul Direcției Poliției Locale Deva.
Pe viitor, Poliția Locală își propune ca, în parteneriat cu școlile din oraș, să organizeze pentru elevi și alte activități extrașcolare: un campionat de fotbal, vizite la Penitenciarul Bârcea, unde copiii vor avea posibilitatea să discute cu cei care au încălcat legea și care au săvârșit infracțiuni pentru care se află acum în mediu privativ de libertate, acțiuni de informare și prevenție a violenței în școli etc.