glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Egaluri pentru echipele hunedorene în runda intermediară

După evoluţiile diametral opuse avute în etapa trecută din liga a treia, cele două reprezentante ale judeţului nostru în acest eşalon au încheiat la egalitate partidele susţinute în „intermediara” programată la mijlocul acestei săptămâni.

Cronologic, prima a intrat în scenă CS Hunedoara, care jucat marţi la Sebiş cu Naţional. A fost, fără nici o îndoială, cel mai dramatic meci din această ediţie de campionat. În minutul 87 gazdele conduceau cu 3 – 0 (goluri Petculescu, Mateucă din penalty şi Enciu) şi nimeni nu mai credea că e posibilă o răsturnare de situaţie. Şi totuşi, hunedorenii au revenit incredibil, au marcat în timpul regulamentar prin Bloj (min. 87) şi Dani Creciunesc (min. 88), pentru ca în cel de-al treilea minut al prelungirilor portarul Jurcă, urcat în atac la un corner, să înscrie golul egalizator de 3 – 3.
Iată echipa trimisă pe teren de antrenorii Mircea Alic şi Raul Spătaru la acest meci memorabil: Jurcă – Cr. Creciunesc (81 Ciucurescu), Ionică, D. Creciunesc, Doboş – Al. Dan, Herci (55 Bloj) – Iacob, R. Cristian, Marinca (51 Tătulea) – Vasinc.

De cu totul altă factură a fost partida de miercuri dintre Cetate Deva şi Industria Galda. Gazdele din Deva au controlat ostilităţile în majoritatea timpului şi – după o primă repriză mai slabă, în care doar Lupu şi Mărmăneanu au apărut la finalizare – au deschis scorul în min. 53. Atunci Mirică a executat un corner de pe partea stângă şi Dina, urcat în atac, a trimis cu capul în poartă din marginea careului mic. Lupu a trecut pe lângă majorarea scorului cu un voleu din 16 metri care a trecut pe lângă poartă, după care găldenii au egalat dintr-un penalty contestat de gazde, la o intervenţie a lui Radak la Mureşan. A transformat Cioară în min. 67 şi partida s-a încheiat 1 – 1. Cetate putea să îşi adjudece toate cele trei puncte cu patru minute înainte de final, însă la centrarea excelentă a lui Tegbo în faţa porţii nu a venit nimeni să finalizeze. Antrenorul Ciprian Luca a trimis în teren pentru Cetate pe Raţ – Kelemen, Radak, Dina, Roşie – Mirică (89 Pascu), Boldea, Mărmăneanu, Tegbo – Lupu, Muscă (72 Cocan).

În urma acestor rezultate Hunedoara ocupă locul 11 în clasament, cu 27 de puncte, iar Deva se află mai jos cu o poziţie, locul 12, cu 26 de puncte. Sâmbătă CS Hunedoara va juca acasă cu „lanterna” seriei CS Ocna Mureş, iar Cetate merge la Reşiţa pentru un meci mult mai greu, cu CSM Şcolar din localitate, aflată pe locul 2, la un singur punct de liderul Şoimii Lipova.