glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateUltima oră

Drumul spre Regia, afectat de o viitură

Terasamentul drumului spre Sarmizegetusa Regia a fost „mâncat” de ape ieri, în decurs de doar trei ore, în patru locuri aflate pe porţiunea dintre Costeşti şi Grădişte.

Ploile abundente au făcut ca debitul râului Grădişte să crească foarte mult. „Ieri dimineaţă, la 07.30, când au urcat colegii mei, terasamentul nu era afectat. La ora 11.30 însă s-a constatat ruperea terasamentului în patru puncte, de fapt, patru curbe în care au mai fost probleme de acest fel în trecut. Carosabilul nu a fost afectat dar, totuşi, în zonele respective se circulă pe un fir. Nu este o problemă gravă (pentru că nu e nevoie de închiderea drumului – n.red.) dar e o problemă de prespectivă”, spune administratorul sitului Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinsky.

Drumul spre capitala Daciei Libere este frecvent afectat de astfel de fenomene, deşi a fost modernizat cu bani europeni în 2015 – 2016. Ultimul eveniment de acest fel a avut loc în martie, anul curent, dar în porţiunea superioară a drumului, pe Valea Albă.

Tags
Back to top button
Close
Close