glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

DN 7 Deva – Sântuhalm a intrat în administrarea Primăriei

Primăria Deva şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au finalizat procedurile pentru transferarea porţiunii DN 7 dintre reşedinţa de judeţ şi localitatea Sântuhalm în administrarea municipalităţii.

Demersul a fost început anul trecut, după ce, pe bună dreptate, mai mulţi locuitori ai satului Sântuhalm s-au plâns că nu pot merge pe jos, de la o casă la alta, din cauză că, în multe locuri, trotuarele lipsesc. Localnicii spun că s-a ajuns la această situaţie după ce DN 7 a fost reabilitat şi „modernizat” în urmă cu aproape 10 ani. Aceeaşi „modernizare” a însemnat pentru unii locuitori ai satului şi apă scursă de pe carosabil şi intrată în curte la fiecare ploaie mai abudentă.

Propunere de „îngustare”

Pentru că, mai ales de la intersecţia cu DJ 687 spre Deva, nu există spaţiu suficient pentru trotuare sigure, anii trecuţi s-a avansat ideea îngustării părţii carosabile. Mai întâi se vorbea de renunţarea la o bandă de circulaţie, din totalul de 4. Anul trecut a apărut şi ideea renunţării la două benzi de circulaţie. De asemenea s-a discutat şi de un giratoriu la intersecţia DN 7 cu şoseaua spre Hunedoara. Viceprimarul Răzvan Mareş spune că e încă prematur să se furnizeze detalii despre soluţia care va fi adoptată de Primărie în zonă. „Primăria a preluat administrarea porţiunii de drum la începutul acestei săptămâni. Deocamdată s-a dispus celor de la SPIGM să cureţe giratoriul de la Carrefour (ceea ce se dorea a fi complex de retail Carrefour – n.red.). De săptămâna viitoare începem procedurile pentru a vedea care sunt cele mai potrivite soluţii pentru rezolvarea problemelor rutiere din Sântuhalm. Cel mai devreme, lucrări efective acolo ar putea începe abia la anul. În lipsa unui studiu de fezabilitate e imposibil să avansăm cifre referitoare la sumele necesare”, declară Mareş.

Tags
Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close