glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Din nou dublă victorie pentru Deva şi Hunedoara

Cu două etape înainte de finalul sezonului, ambele reprezentante ale judeţului în liga a treia de fotbal au părăsit poziţiile retrogradante ale seriei a patra. LPS Cetate Deva a învins vineri pe CS Municipal Lugoj cu 3 – 1 pe teren propriu, iar sâmbătă CS Hunedoara a trecut în deplasare de Crişul Chişineu Criş cu 2 – 1. În runda următoare Cetate va evolua la Sebiş cu Naţional, iar Hunedoara joacă acasă pe CSM Lugoj. În ultima etapă hunedorenele se vor întâlni în meci direct, posibil decisiv, peste două săptămâni, la Deva.

Cele două nu au scăpat însă de emoţii: Hunedoara se află pe locul 11, cu 36 de puncte, iar Cetate pe 12, cu 35 de puncte. Primul loc retrogradabil – 13 – este ocupat de Unirea Alba Iulia, cu 34 de puncte (echipă care a pierdut halucinant la Galda de Jos după ce conducea cu 1 – 0, cu goluri primite în min. 86 şi 88). Nu sunt încă salvate nici Industria Galda şi CSC Ghiroda, ocupantele locurilor 9 şi 10, ambele cu câte 38 de puncte.
După această etapă s-a aflat şi cea de a treia formaţie retrogradată, Millenium Giarmata, care se alătură lui CSM Lugoj şi CS Ocna Mureş în liga a patra.

Cocan, gol şi două pase de gol pentru Deva

Cronologic, prima victorioasă a fost Cetate, care a obţinut trei puncte obligatorii în faţa celor de la CSM Lugoj. Omul meciului a fost fără îndoială Cocan. Deşi distribuit pe un post neobişnuit pentru el, fundaş stânga (din cauza absenţei lui Roşie, suspendat), el a contribuit decisiv la succesul echipei sale cu centrările impecabile pentru Dina şi Lupu la primele două goluri şi înscriind golul al treilea dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri lateral stânga executată perfect. Reuşita oaspeţilor a venit la 2 – 0, dintr-un penalty acordat la un fault a lui Kelemen asupra lui Kiala. Chiar dacă până la pauză nu s-a înscris, devenii au dominat jocul de la cap la coadă şi şi-au creat destule ocazii de a marca, irosite însă în special de Muscă, Lupu şi Mirică.
LPS Cetate Deva – CSM Lugoj 3 – 1 (0 – 0)
Cetate: Anton – Kelemen, Radak, Dina, Cocan – Boldea, Bărâcă – Mirică, Mărmăneanu (27 Andile), Lupu – Muscă (75 Paşcu). Antrenor Ciprian Luca
Lugoj: Iovicin – D. Filip, David, Giuga, Mihoc – Folarin, Cărăbaş (62 Bamba) – Raţiu (34 Kiala), Salim (73 Krakunjel), Onţel – Aboubacar. Antrenori Ilie Rotariu, Călin Cojocaru
Au marcat: 1 – 0 Dina (54), 2 – 0 Lupu (61), 2 – 1 Onţel (77 penalty), 3 – 1 Cocan (82)

Întoarcere spectaculoasă de scor la Chişineu Criş

Un succes extrem de preţios a obţinut şi CS Hunedoara pe terenul Crişului, echipă din partea superioară a clasamentului. Deşi gazdele au deschis foarte repede scorul, hunedorenii nu au depus armele şi au reuşit egalarea încă din prima repriză, prin Daniel Creciunesc după o centrare a lui Vasinc. Gazdele au avut în prima parte o bară, prin Bozian, plus câteva ratări ale lui Piţ, însă tot Creciunesc îşi putea aduce echipa în avantaj chiar înainte de pauză cu un şut sub transversală respins de portar.
Până la urmă două schimbări inspirate au decis rezultatul final. Lovitura de cap a lui Tecsi, abia intrat pe teren, a fost respinsă de Dagău, iar după cornerul rezultat balonul a ajuns la Lehel, care a şutat imparabil în vinclu.
Crişul Chişineu Criş – CS Hunedoara 1 – 2 (1 – 1)
Crişul: Dagău – Sabău, Pavel, Siminic – Ciornei (61 Clej), Ianc, Fl. Gâlcă, Suslak – Piţ (86 Lazăr), Modan, Bozian (65 Matei). Antrenor Adrian Abrudean
FC Hunedoara: Apostol – Cr. Creciunesc (84 Herci), Ionică, Dulap, Bularda (59 Lehel) – Bloj (65 Tecsi), D. Creciunesc, R. Cristian, Marinca – Kocsis (89 Cămărăşanu), Vasinc. Antrenor Raul Spătaru
Au marcat: 1 – 0 Ciornei (4), 1 – 1 D. Creciunesc (28), 1 – 2 Lehel (72)

Back to top button
Close
Close