glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Dezvoltarea personală și locul de muncă – îmbină mai ușor viața personală cu cea profesională

         Fiecare persoană se ghidează după anumite standarde, principii și așteptări atunci când își alege locul de muncă. Din păcate, foarte mulți renunță la visul optând pentru un job mai bine plătit sau o poziție mai bună. Acesta este și motivul pentru care locul de muncă se transformă în rutină și calvar zilnic. Din fericire, în ultimii ani s-a disipat în mentalitatea colectivă ideea de a te dedica vocației proprii sau unei munci pe care o faci cu plăcere, mai presus de remunerație.

         Într-adevăr, salariul este foarte important, dar ce contează cu adevărat este alegerea unui loc de muncă potrivit și capabil să ofere oportunități de dezvoltare profesională și personală. De ce contează dezvoltarea personală în cadrul unui loc de muncă? Poate că este de la sine înțeles faptul că angajatul perfect nu va fi acela frustrat și timid, dar un om stăpân pe propria persoană este cu mult mai valoros.

Iată câteva aspecte ce trebuie prioritizate în procesul de dezvoltare personală la locul de muncă

  • A învăța lucruri noi

         În primul rând, este ideal ca angajatorul să pună la dispoziție o serie de oportinități de dezvoltare care să vină în ajutorul angajatului în împletirea armonioasă a capacităților și abilităților personale și profesionale. Esențial este ca dezvoltarea socială să servească drept stâlp de susținere evoluției profesionale, ci nu să fie privită ca un simplu element adițional.

         Viața profesională și cea personală trebuie să se completeze reciproc, iar învățarea unor aptitudini noi va deservi mereu ambele fețe ale monedei. Procesul de învățare este, în esență, cheia spre adaptabilitate și flexibilitate, acestea fiind privite atât ca abilități profesionale, cât și personale.

  • A știi încotro te îndrepți

         În ziua de astăzi, mulți angajatori înțeleg faptul că un om antrenat din punct de vedere emoțional și psihic este un angajat mult mai valoros, iar capacitatea de a face față stresului sau provocărilor zilnice este o responsabilitate comună, colectivă. A avea un job în videochat la Rich Girls, spre exemplu, te poate face să înțelegi cât de mult contează să ai alături o echipă capabilă să te asiste și să te ajute în acest proces.

         De multe ori este greu să știi încotro dorești să te îndrepți dacă nu ai alături ajutor specializat, care să îți îndrume pașii spre atingerea potențialului tău maxim. Cursurile de comunicare sau pur și simplu prezența cuiva care îți poate răspunde la întrebări din experiența proprie, poate face o mare diferență în stabilirea unui parcurs personal de urmat.

  • A lucra la propria persoană

         Locul de muncă ales ar trebui să țină cont și de nevoile personale ale angajatului. Dacă jobul ales pune la dispoziție cursuri, sesiuni de sport sau prime pentru activități sportive, bonusuri sau posibilitatea de a evolua în cadrul companiei, toate acestea pot fi considerate oportunități de dezvoltare personală și momente potrivite de a lucra la propria persoană.

         Provocările profesionale sunt deosebit de eficiente în procesul de dezvoltare personală. Cu cât sunt mai dificile, cu atât vor anula posibilitatea plafonării la locul de muncă și vor ridica standardele de eficiență emoțională și profesională.

         Acestea fiind spuse, locul de muncă și dezvoltarea personală nu trebuie să se afle într-o relație de paralelism, ci să se completeze reciproc. Până la urmă, evoluția continuă a fiecărei persoane în parte aduce prosperitatea și evoluția colectivă.

Sursa: pexels.com

 

Back to top button